Atama bekleyen Başbakanın oğlunun kirvesine sahte sicil şoku

Haber Giriş : 24 Nisan 2006 08:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğluna kirvelik yaptığı Dışişleri Bakanlığı Uzmanı Vahit Özdemir, Dışişleri Bakanlığının hakkındaki 'Tehlikeli, sinsi, güvenilmez, ahlaki zaafiyetleri olan bir memurdur. Siyasi çevrelerden baskılarla dış tayin yaptırma geleneği vardır. Dış tayine gönderilmemesi uygun olur' şeklindeki sicil raporuyla şok oldu. Özdemir sicil raporuna karşı dava açtı. Özdemir, 2000 ve 2001 yılına ait sicil raporunun yetkisiz kişilerce usulsüz olarak doldurulduğu ve Dışişleri Bakanlığı bürokratlarının düzenlediği sicilin iptali için Ankara 8.İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkeme, Devlet Memurları Sicil Yönetmeliği gereğince, Özdemir'in görevlendirildiği makamdaki amirleri tarafından sicilinin doldurulması gerektiğini belirterek, Bakanlık bürokratlarının 'yetki ve şekil unsuru yönünden hukuka aykırı' davrandığına hükmetti.

TAZMİNAT DAVASI AÇTI

Vahit Özdemir bunun üzerine kendisi aleyhinde usulsüz sicil raporu düzenledikleri gerekçesiyle dönemin Dışişleri Bakanlığı Personel Daire Başkanı Hasan Servet Öktem ve yardımcıları Hasan Aşan, Cem Kahyaoğlu hakkında her yıl için 75'er bin YTL'lik maddi ve manevi tazminat davası açtı. Özdemir ayrıca, bürokratlar hakkında Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na sahtecilik yaptıkları iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

AKP kurulmadan önce Erdoğan'ın yabancı büyükelçilerle yaptığı yemekli toplantılarda Özdemir'in ismi de geçmişti. Özdemir, 3 Kasım milletvekili seçimleri için AKP Ankara 2. Bölge aday adayı da olmuştu.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber