'Tayyip defol' diyen yandı

Haber Giriş : 24 Nisan 2006 08:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan'ı "Tayyip Çapa'dan defol" diye protesto eden 3 öğrenciye, "Başbakan'a hakaret" suçundan 2 yıla kadar hapis ve 'yoksunluk' cezası istemiyle dava açıldı. Başbakan, 19 Mart 2006 günü, eşi Emine Hanım'la İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nde Onkoloji Enstitüsü'nün açılışını yaparken, Tıp Fakültesi öğrencileri Mahir Traş, Özlem Altuntaş ve Temuçin Utku Okçu, "Tayyip Çapa'dan defol" diye bağırmıştı. Başbakanlık koruma polislerince yakalanan 3 öğrenci gözaltına alınmış, haklarında işlem yapıldıktan sonra tutuksuz yargılanmak
üzere serbest bırakılmışlardı. Fatih Cumhuriyet Savcılığı 3 öğrenci için, şikâyete gerek kalmadan "kamu görevlisine hakaret" suçundan dava açtı, her öğrenciye 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istedi, ayrıca TCK'nın 53'üncü maddesini işleme koydu. Madde şöyle: "Kişi kasten işlemiş olduğu suçtan dolayı; sürekli, süreli veya geçici bir kamu görevinin üstlenilmesinden, TBMM üyeliğinden veya Devlet, il, belediye, köy veya bunların denetim ve gözetimi altında bulunan bütün memuriyet ve hizmetlerde istihdam edilmekten, Seçme ve seçilme ehliyetinden, Velayet hakkından; vesayet veya kayyımlığa ait bir hizmette bulunmaktan, Vakıf, dernek, sendika, şirket, kooperatif gibi tüzel kişiliklerinin yöneticisi veya denetçisi olmaktan, Bir kamu kurumunun veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşunun iznine bir meslek veya sanatı, kendi sorumluluğu altında serbest meslek erbabı veya tacir olarak icra etmekten, yoksun bırakılır."

ÖĞRENCİLERİN SAVUNMASI
Öğrencilerden Traş, "Kütüphanede ders çalışıyordum. Bir sonraki hafta sınavım vardı. Sivil polisler geldi. Kalabalık oluştu. Konsantrasyonum bozuldu, 'Tayyip Çapa'dan git' diye bağırdım" dedi. Okçu da aynı yönde ifade verdi. Altuntaş ise hakaret etmediğini söyledi.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber