Günün önemli gündem maddeleri

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Nisan 2006 10:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Filistin Devlet Başkanı Abbas Türkiye'de...

- Mahmud Abbas için Çankaya Köşkü'nde resmi karşılama töreni düzenlenecek.

- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Filistin Devlet Başkanı ile yapacağı baş başa görüşmenin ardından Abbas onuruna öğlen çalışma yemeği verecek.

- TBMM Başkanı Bülent Arınç ile Mahmud Abbas, Meclis'te görüşecek.

- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı Sheraton Oteli'nde kabul edecek olan Abbas, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün Ankara Palas'ta vereceği akşam yemeğine katılacak.

2- Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında, Başbakanlık Merkez Bina'da toplanacak.

3- KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, göreve gelişinin birinci yıldönümünde basın toplantısı düzenleyecek.

4- TBMM Başkanlık Divanı, Meclis Başkanı Bülent Arınç başkanlığında toplanacak.

5- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile Gençlik Spor Genel Müdürü Vekili Mehmet Atalay, Türk Spor Kurumu Kanun Tasarısı Taslağı ve gündemdeki diğer konularla ilgili olarak, İstanbul'da gazetecilerle görüş alışverişinde bulunacak.

6- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, "cep telefonu kaçakçılığı" konusunda Gümrük Müsteşarlığı'nda basın toplantısı düzenleyecek.

7- Çanakkale Savaşları'nın 91. yıldönümü nedeniyle Gelibolu Yarımadası Şehitler Abidesi'nde tören düzenlenecek.

- Törene, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Avustralya Genel Valisi Michael Jeffery, Yeni Zelanda Temsilciler Meclisi Başkanı Margaret Wilson katılacak.

8- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da bugün açılacak olan "DSA 2006 Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı" na katılacak.

9- 2. Avrupa Türk Turizm Zirvesi, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un katılımıyla Antalya'nın Kemer ilçesinde yapılacak.

10- 9. Cumhurbaşkanı Demirel, Gazi Üniversitesi'nde "Küreselleşen Dünyamızda Değişen Dengeler ve Türkiye'nin Stratejik Dış Siyaset Planlaması" konulu konferans verecek.

11- Türk Telekom'un eğitim seferberliği...

- Çubuk Türk Telekom İlköğretim Okulu, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın katılacağı törenle açılacak.

- Türk Telekom'un başlattığı eğitim seferberliği kampanyası çerçevesinde yaptırılacak olan Kayseri'deki Sarız Yatılı İlköğretim Bölge Okulu ile Giresun'un Keşap İlçesi'ndeki ilköğretim okulunun temeli de törenle atılacak.

- İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal, Türk Telekom tarafından yaptırılan Ayrancılar Lisesi'nin açılış törenine katılacak.

12- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ankara'da TCDD-Kızılay işbirliği ile "İnsanın Kana, Türkiye'nin Demiryoluna İhtiyacı Var" adlı kan bağışı kampanyasının açılış törenine katılacak.

13- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Katar'daki temaslarını tamamlayarak yurda dönecek.

- Bakan Güler, Atatürk Havalimanı'nda açıklama yapacak.

14- Türkiye-AB müzakerelerinde tarama süreci...

- Gıda Güvenliği, Veterinerlik ve Bitki Sağlığı Politikaları konulu ayrıntılı tarama toplantısı, Brüksel'de yapılacak.

15- İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Tahran'da düzenleyeceği basın toplantısında, yerli ve yabancı gazetecilerin sorularını yanıtlayacak.

16- Siyasi partilerden...

- CHP Grup Başkanvekili Ali Topuz, TBMM'de basın toplantısı düzenleyecek.

- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, DYP Siyaset Okulu'nun yeni döneminin açılışına katılacak.

- ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu, Başkanlık Divanı toplantısının ardından açıklama yapacak.

- Mumcu, Koç Üniversitesi'nde düzenlenecek "Türk Siyasi Tarihinin Dünü Bugünü ve Yarını" konulu konferansta konuşacak.

- HÜRPARTİ Genel Başkanı Yaşar Okuyan, parti genel merkezinde basın açıklaması yapacak.

17- Telekomünikasyon Kurumu'nca Kablo Platform Hizmetleri İşletmeciliği'ne ilişkin lisanslar Ankara'da düzenlenecek törenle verilecek.

18- Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, Antalya'da ormanların korunması için üretilen yararlı böcekleri tanıtmak üzere bilgilendirme toplantısı yapacak.

19- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Haydi İstanbul Vapurunu Seç" kampanyasına ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.

20- Türk Ekonomi Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Canevi, Yaşar Üniversitesi'nde düzenlenen "Türkiye 2023, 100. Yıl Vizyonu" konulu konferans verecek.

21- 10. Yapı Kredi Sigorta Afife Tiyatro Ödülleri, İstanbul'da düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek.

22- Panel... Tören... Konferans... Sempozyum... Toplantı...

- Türkiye İş Bankası ve Oyakbank'ın, Maximum uygulamasından Oyakbank kredi kartlarının da yararlanabilmesi için yapılan işbirliğinin imza töreni, İstanbul'da gerçekleştirilecek.

- Değerleme Uzmanları Derneği tarafından düzenlenen "Kurumsal Değerleme 2006-Uluslararası Değerleme Standartları Uygulamaları" konulu konferans, İstanbul'da yapılacak.

- Anadolu'da Türklere Uygulanan Katliamları Araştırma Derneğince (ATUKAD), Yozgat Boğazlıyan Kaymakamı Şehit Kemal Bey için, Sakarya'da anma etkinliği gerçekleştirilecek.

- Bursa'da Uludağ Üniversitesi ve bazı sivil toplum örgütlerince "Emperyalizmin Beslediği Bir Sorun: Ermeni Soykırım İddiaları" konulu panel düzenlenecek.

- Ege Üniversitesi Kampüsünde Rotary Kulübü tarafından yaptırılan "Engelli Çocuklar Rehabilitasyon Merkezi ve Eğitim Parkı"nın anahtarı, Rektör Prof. Dr. Ülkü Bayındır'a teslim edilecek.

- Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşe Soysal, Mustafa Kemal Üniversitesi'nde (MKÜ) "Boğaziçi Üniversitesi Kurumsal Kimlik ve Değişim Deneyimleri" konulu konferans verecek.

- Ege Bölge Sanayi Odası ile İzmir Ticaret Borsası'nın aylık olağan meclis toplantıları yapılacak.

- Kültür ve Turizm Bakanlığı 15. Müze Kurtarma Kazıları Sempozyumu, Antalya'nın Alanya İlçesi'nde yapılacak.

- Türk Tarih Kurumu Ermeni Araştırmaları Enstitüsü Başkanı ve Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hikmet Özdemir, İzmit'te "1915 Tartışılırken Gözden Kaçırılanlar" konulu konferans verecek.

23- Chicago'da Mevlana tanıtımı...

- ABD'nin Chicago kentinde Eylül ayında düzenlenecek Türk Haftası etkinliklerinde, 'Konya ve Mevlana' konuları ön plana çıkartılacak.

- Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek:

- "Organizasyonu Türk Başkonsolosluğu ile birlikte düzenleyeceğiz."

- "Tanıtımı ABD'den yaparsanız, suya atılan taşın oluşturduğu dalgalar gibi etki gösteriyor."

24- Şans oyunlarına yeni düzen...

- İkramiyeye alt ve üst sınır, vergilere de standart geliyor.

- Maliye Bakanlığı'nın üzerinde çalıştığı taslakla piyango, loto, iddaa ve at yarışları gibi oyunlarda farklı ikramiye ve farklı vergi uygulaması son buluyor.

- Halen piyangoda yüzde 41, İddaa'da yüzde 48, at yarışlarında da yüzde 45 olan ortalama ikramiye oranı, yüzde 50'ye yükselecek.

25- Komşularla ticaret arttı...

- Türkiye'nin komşu ve çevre ülkelere ihracatı 5 yılda yüzde 337,9 artarak, 13 milyar dolar olarak gerçekleşti.

- İthalat ise 5 yılda yüzde 204,4 artarak, 24,5 milyar dolar oldu.

- Türkiye geçen yıl ihracatının 17,8'ini komşu ülkelere yaparken, ithalatının ise yüzde 21'ini komşu ülkelerden gerçekleştirdi.

26- Futbolda İkinci Lig (A) Kategorisinde Sakaryaspor ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi takımları Adapazarı'nda karşılaşacaklar.

27- Satranç Federasyonu resmi sponsoru İş Bankası, Dünya Satranç Olimpiyatı'na hazırlanan Türk Milli Takımı oyuncularını basınla bir araya getirecek.

28- 3. Uluslararası İstanbul Bowling Open Turnuvası Profilo Time Out Bowling Center'da başlayacak.

29- Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber