İzmir ve Manisa, 2016'da tünelle birleşecek

Türkiye'de araç trafiğinin en yoğun olduğu akslardan İzmir İstanbul arasındaki karayolunun en zor bölümü Sabuncubeli Geçidi'nden emniyetli ve hızlı geçişin sağlanması amacıyla başlatılan tünel projesinde Manisa çıkışında da çalışmalar başladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Aralık 2013 13:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İzmir ve Manisa, 2016'da tünelle birleşecek

Türkiye'de araç trafiğinin en yoğun olduğu akslardan İzmir İstanbul arasındaki karayolunun en zor bölümü Sabuncubeli Geçidi'nden emniyetli ve hızlı geçişin sağlanması amacıyla başlatılan tünel projesinde Manisa çıkışında da çalışmalar başladı. Tünelin 2016 yılı başında trafiğe açılması planlanıyor.

Sabuncubeli Tünelleri'nde devam eden çalışmalarla ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulunan Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü Otoyol ve İşletmeler Başmühendisi Çetin İnan, eğimi yer yer yüzde 9,5'a ulaşan ve tehlikeli virajları bulunan Sabuncubeli'nin özellikle kış aylarında sürüş güvenliği açısından risk yarattığını, yolun daha emniyetli ve hızlı geçişinin sağlanması amacıyla yap-işlet-devret modeliyle tünel projesine başlandığını kaydetti.

Proje kapsamında 4 bin 45 ve 4 bin 70 metrelik iki tüpün yapılacağını, bağlantı yollarıyla toplam 6,5 kilometrelik büyüklüğe ulaşılacağını belirten İnan, yerin 244 metre altında devam eden tünel açma çalışmalarında önemli bir aşamaya ulaşıldığını dile getirdi.

Tünelin Manisa çıkışında başlaması planlanan çalışmaların zeminin gevşek olması nedeniyle kayma meydana geldiği için geciktiğini, bugüne kadar sadece İzmir yönünden tünel açma çalışmalarının devam ettiğini anlatan İnan, şu bilgileri verdi:

"Böyle bir zeminde tünel yapmanın çeşitli zorlukları var. Zeminin gevşek bir yapıda olması nedeniyle bir tüpte günlük en fazla 1,5-2 metre kazı yapabiliyoruz. Kazdıktan hemen sonra püskürtme beton ve çelik hasırlarla destekleme yapmak durumundayız. Şu ana kadar her bir tüpten 150 bin metreküp toprak kazısı yapıldı. Toplamda 300'e yakın işçi 24 saat çalışıyor.

Şu anda İzmir tarafında bir tüpte 630, diğerinde 570 metreye ulaştık. Manisa çıkışında yaşanan kayma sorunu nedeniyle aksama yaşanmıştı. Burada da mühendislik çözümleri tamamlandı. Kazık çakma çalışmaları devam ediyor. Ocak ayında Manisa tarafından da delmeye başlayacağız. Böylelikle hızımızı bir anda 2 katına çıkarmış olacağız. Proje için 3 yıllık bir tamamlanma süresi verilmişti. Planlandığı gibi yolu 3 yılda trafiğe açabileceğiz. Bu da 2015 sonları 2016 başına rastlıyor. Yolun, bir aksilik yaşanmazsa, 2016'da trafiğe açılacağını söyleyebiliriz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber