Bin hükümlüye iş imkanı

Düzce Valiliği, Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı arasında gerçekleştirilen protokol ile bin hükümlünün temizlik, genel idare hizmetleri, bakım onarım ve çevre düzenlemesi işlerinde çalıştırılmaları sağlanacak.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Aralık 2013 14:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Düzce Valiliği, Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı arasında gerçekleştirilen protokol ile bin hükümlünün temizlik, genel idare hizmetleri, bakım onarım ve çevre düzenlemesi işlerinde çalıştırılmaları sağlanacak.

Valilik Makam toplantı Salonunda, Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı ile Düzce Valiliği arasında, Mahkemelerce denetimli serbestlik uygulaması kararı verilen kişilerin, Düzce Valiliğine bağlı tüm kamu kuruluşlarında çalıştırılması ile ilgili "Kamuya Yararlı Bir İşte Çalıştırma Protokolü" imzalandı. Protokol törenine Düzce Valisi Ali İhsan Su, Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Vali Yardımcısı Salih Karabulut ve Denetimli Serbestlik Müdürü Cenk Arslan katıldı.

Denetimli Serbestlik Müdürü Cenk Arslan, Mahkemelerce kamuya yararlı işte çalışma tedbiri verilen hükümlülerle, denetimli serbestlik tedbiri altında hükümlülerin 2014 yılı içerisinde kamuya yararlı bir işte ücretsiz olarak çalıştırılmalarına ilişkin işbirliği protokolünün hazırlandığını belirterek "2013 yılı içerisinde ilk 11 ayı itibariyle 252 hükümlüyü bu şekilde çalıştırdık. 2014 yılı için öngördüğümüz rakam bin. Bunun 850'si bay 150'si bayan olmak üzere toplam bin kişiyi yine kamuya yararlı işlerde ücretsiz olarak çalıştırmak istiyoruz" dedi.

Ramazan Solmaz, 11 ay içerisinde 250 hükümlünün kamuya yararlı işlerde ücretsiz olarak çalıştığını belirterek istatistiki bilgiler verdi. Solmaz şöyle devam etti: "250 kişinin 12 tanesi Düzce Valiliğimizde, 40 tanesi il ve ilçe belediyelerimizde, 7 tanesi merkez ve mülakat Başsavcılıklarımızda, Kaymakamlıklarımızda 48 tane, Denetim Serbestlik Müdürlüğümüzde 22, Milli Eğitim Müdürlüğümüzde 25, İl ve İlçe Emniyet Müdürlüğünde 10, Jandarma Komutanlığımızda 1, İl ve İlçe Müftülüklerimizde 11, İl ve İlçe Kütüphanelerinde 22, Muhtarlar Derneğinde 10, Gaziler Derneğinde de 6 olmak üzere 250 kişiyi 11 ay içerinde çalıştırmıştık."

250 hükümlünün 17 bin 574 günde 70 bin 296 saat ücretsiz olarak kamuya yararlı olacak bir işte çalıştırıldığını belirten Solmaz, kurumun hükümlüyü kabul etmesi ve bu kişiyi çalıştırmak istemesinin de önemli olduğunu herhangi bir problem olmadığını söyledi.

Ramazan Solmaz, uygulamanın 2014 yılında da devam edeceğine dikkat çekerek, Engelliler Derneği ile protokol yapacaklarını sosyal sorumluluklarını da gerçekleştirmeye çalışacaklarını da vurguladı.

Düzce Valisine protokol tekliflerini kabul ettiği için teşekkür eden Solmaz, temizlik iş kolları, genel idare hizmetleri, bakım onarım ve çevre düzenlemesi adı altında 4 ana başlıkta çalışacağını ifade ederek "Protokolümüzün kurumlarımıza ve çalışacak hükümlülerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bizden desteklerini esirgemeyen başta sayın valim olmak üzere tüm kurum müdürlerine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Düzce Valisi Ali İhsan Su, hükümlülerden kamuya yararlı bir işte çalışması uygun görülenlerin kamuda çalıştırılmasıyla ilgili olarak hazırlanan protokolün güzel bir imkan sağladığına dikkat çekti.

Cezaevinde bulunan hükümlülerden durumları uygun olanların, Başsavcılık ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından belirlenen kalan cezasını kamu yararına bir işte çalışarak tanımlamak üzere hükümlü vatandaşların kamu kurumlarında istihdamının sağlamış olacağını vurgulayarak "Hem onlar için güzel bir imkan gelişmiş oluyor, hem de kamu kurumlarımızda çalışarak bir hizmete faydalı olmuş olacak. Bu anlamda baktığımız zaman gerçekten miktarı ve çalışma alanları Başsavcılığız ve valiliğimizce ortak belirlenen alanlarda bu vatandaşlarımızı istihdam etmiş olacağız. Bunlar da kendileri açısından düşündüğümüz zaman hakikaten hiç olmazsa kamuda yararlı güzel bir işi de yapmış olacaklar" dedi.

Vali Su, protokolün kurumlara ve çalışacak hükümlülere faydalı ve hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından Vali Ali İhsan Su ve Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz protokolü imzaladı.

İmzalanan protokol ile 1 Ocak- 31 Aralık 2014 tarihleri arasında 850 bay, 150 bayan olmak üzere toplam bin yükümlünün Düzce Valiliği, ilçe kaymakamlıkları, İl/İlçe Müdürlükleri, Jandarma Komutanlıklarında temizlik, genel idare hizmetleri, bakım onarım ve çevre düzenlemesi işlerinde çalıştırılmaları sağlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber