Belediye memurlarının 'özlük hakları' isyanı

Haber Giriş : 25 Nisan 2006 08:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İtfaiye, zabıta ve benzeri belediye görevlerinde çalışan memurlar, özlük haklarına yönelik isteklerini hükümete duyurmak üzere dün meydanlardaydı. Belediye memurları maaşlarında iyileştirme de istedi.

Türk Yerel Hizmet-Sen (Türkiye Yerel Yönetim Hizmetleri Kolu Kamu Görevlileri Sendikası) Genel Başkanı İlhan Koyuncu, belediyelerde çalışan memurların maaş, nema ve sağlık giderlerini alamadığını belirterek sorunlarının biran önce çözülmesini istedi.

''Zabıta ve İtfaiye Fiili Hizmet Tazminat ve Nemalarını İstiyoruz'' yazılı pankart taşıyan sendika üyeleri, İçişleri Bakanlığı yakınlarına gelerek, bakanlık önünde basın açıklaması yapmak istediklerini bildirdiler. Çevik Kuvvet polisi tarafından engellenen sendika üyeleri, daha sonra bakanlık yakınlarında açıklama yapmaya ikna edildi.

RAKİP SENDİKAYA ELEŞTİRİ

Burada grup adına basın açıklamasını Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkanı İlhan Koyuncu, belediyelerde çifte standart uygulandığını öne sürerek, bu durumun memurların huzurunu kaçırdığını ve çalışma performanslarını düşürdüğünü savundu. Koyuncu, 3 bin 225 belediyede yasal memur sözleşmesi yapılmasını istediklerini belirterek, ''bazı hükümet yanlısı sendikaların sahte genelgelerle Belediye Başkanlarını yanılttıklarını'' iddia etti.

Söz konusu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirten Koyuncu, ''derhal yasal düzenleme yapılıp, 300 değil 3 bin 225 belediye memuruna ve tüm kamu çalışanlarına toplu sözleşme haklarının verilmesini istiyoruz'' dedi.

MEMURLAR NE İSTİYOR?

Koyuncu, belediyelerde çalışan memurların maaşlarını, nemalarını ve sağlık giderlerini düzenli alamadı klarını ifade ederek, şöyle dedi:

?İtfaiye ve zabıta memurları fiili hizmet tazminatı ve yıpranma süresinden yararlanamıyor. Yiyecek Yardımı Yönetmeliği, yeniden güncellenmeli ve belediyelerde uygulanmalıdır. Görevde yükselme yönetmeliği için kurslar düzenlenmelidir.

Köy Hizmetleri'nde çalışanlar özel idarelere geçmiş, ancak yasal düzenleme yapılmadığından çalışanlar mağdur olmuşlardır. Özel idarelerde teşkilatlanma ve norm kadrolar ile ilgili yönetmeliklerin bir an önce çıkartılması gereklidir.

Banka promosyonları memurlara dağıtılmalıdır. Belediye memurlarının maaşları mutlaka genel bütçeden ödenmelidir. Parmak izi alımı ve gözetleme kameraları kaldırılmalıdır.

bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber