Çiçek'ten Sezer'e eleştiri

Haber Giriş : 25 Nisan 2006 10:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van Savcısı Ferhat Sarıkaya'nın HSYK tarafından meslekten çıkarılmasının ardından "yargının siyasallaştı" yönünde mesajlar veren Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Nuri Ok'a yanıt, Hükümet Sözcüsü ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek'ten geldi.

Çiçek, "Bunlar soyut beyanlardır, altı doldurulmalıdır. 'Yargı siyasallaşıyor' diyenler acaba bir başka siyasetin parçası mıdır? Öylesine sıkıntılı dönemlerde konuşmayanlar iş biraz medyatik olmaya başlayınca ayaküstü beyanlar vermeye çalışmıştır. Bu yargıya zarardır" dedi. Bakanlar Kurulu'nun dünkü toplantısının ardından, Sarıkaya'nın ihracıyla ilgili soruları yanıtlayan Çiçek, HSYK'da siyasi olarak görev yapan sadece Adalet Bakanı bulunduğunu söyledi.

Yargının "siyasallaştığı" yönündeki beyanların altının doldurulması gerektiğini de vurgulayan Çiçek, "bu doldurulmadığı sürece konu doğru bir zeminde tartışılmış olmaz" diye konuştu. Çiçek, şöyle devam etti: "Belki birçok konuda başkalarından arta kalan siyaseti biz yapıyoruz. Dolayısıyla, eğer bu konuda adeta bir siyasi parti lideri gibi her gün açıklamalar yapılırsa, o taktirde biz istesek de istemesek de niyetimiz ne kadar olumlu olursa olsun, yargıyı siyasetin, siyasi tartışmaların içerisine çekmiş oluruz. O zaman yargı üzerinden siyaset yapmak da budur işte. Ya da yargı üzerinden yeni bir muhalefet stili geliştirmek anlamına gelir. Sıkıntılı dönemlerde konuşmayanlar, iş biraz medyatik olmaya başlayınca ayaküstü beyanlar vermişlerdir."

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber