CHP, '3 Bakan'ın istifasını istedi

CHP Sözcüsü Haluk Koç, rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasına ilişkin yaptığı açıklamada "Dünden beri bekliyoruz. Başbakan ve bakanların sesi çıkmıyor. İstifa bir erdem müessesesidir. Bugün istifa etmeyeceksiniz de ne zaman istifa edeceksiniz?" diye sordu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2013 15:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP, '3 Bakan'ın istifasını istedi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Haluk Koç, İstanbul merkezli devam eden rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Düzenlediği basın toplantısında soruşturmada çocukları gözaltına alınan bakanların ve rüşvet aldığı iddia edilen bakanın istifa etmesi gerektiğini söyleyen Koç, hükümetin soruşturmanın üzerini kapatmak istediğini iddia etti.


CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, İstanbul merkezli operasyona ilişkin, "Şu an itibariyle yolsuzluk şüphesi altında bulunan 3 bakanın görevlerinden istifa etmesi siyasi, ahlaki ve hukuki bir zorunluluktur" dedi.

Devletin bütün kurumlarının, AK Parti'nin en üst yöneticilerini de içine alan bir yolsuzluk düzeniyle sarsıldığının ortaya çıktığını iddia eden Erdoğdu, "Şu ana kadar edindiğimiz bilgilerden, 3 bakanın bu yolsuzluk şüphesi altında olduğunu öğrenmiş bulunmaktayız. Şu an itibariyle yolsuzluk şüphesi altında bulunan 3 bakanın görevlerinden istifa etmesi siyasi, ahlaki ve hukuki bir zorunluluktur. Soruşturmanın selameti ve delillerin güvenliği açısından bakanların görevlerinden istifa etmesini bekliyoruz" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın doğrudan soruşturma müdahale ettiğini ileri süren Erdoğdu, bu müdahalenin yolsuzlukların üstünü kapatma çabası olduğunu, bu çabanın bir parçası olarak da İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 5 şube müdürünün görevlerinden alındığını, ayrıca edindikleri kesin olmayan bilgilere göre soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Başsavcıvekili'nin de pasifize edildiğini savundu.

CHP olarak olayın üstünün örtülmesini önlemek için ellerinden geleni yapacaklarını dile getiren Erdoğdu, "Biz bakanların görevinden istifa etmesini beklerken, yine yolsuzluk şüphesi altında bir bakanın emniyet müdürlerini görevden almasını kabul etmiyoruz" dedi.

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Erdoğadu, CHP olarak konuya ilişkin İstanbul ve Ankara'da kriz masası oluşturduklarını, 5 milletvekilinin görevlendirildiğini, medyadaki haberleri, adli süreci takip ettiklerini, kendilerine ulaşan bilgi ve belgeleri değerlendirdiklerini anlattı.

"Bakan oğlunun da adı geçiyor. Sizin belgelerinizde de böyle bilgiler var mı?" sorusuna Erdoğdu, "Bilgiler vardı. Ama biliyorsunuz ki bu tip şeyler gizli yürütülür, belgelere yansımaz. Ama bu konuda bilgiler bize sürekli geliyordu" karşılığını verdi.

Erdoğdu bir bakanın rüşvet alırken görüntüsü olduğu iddialarının hatırlatılması ve "Böyle bir görüntü sizde var mı?" sorusu üzerine ise "Henüz görüntüleri görmedik. Böyle bir şey varsa korkunç bir şey bu. Böyle bir şey sanıyorum ki dünya tarihinde ilk kez olacaktır. Yolsuzluk şüphesi olur ama 1,5 milyon dolarlık rüşvetin verildiğine ilişkin görüntüler dünya tarihinde ilk kez olacaktır diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Soruşturma kapsamında dördüncü bir bakanın daha olduğu yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine Erdoğdu, "Dördüncü, beşinci, altınca ve yedinci bakanların olduğunu biz kendimiz biliyoruz. Bunun savcılığın elinde hangi bilgi ve belgeler var bilmiyorum. Ama yolsuzluklar sadece bir kaç bakana yönelik olmamalı. Bu kavramsal olmak zorunda" dedi.

Erdoğdu, "Gensoru vermeyi düşünür müsünüz? sorusuna ise "Gensoru dahil bir çok şey bizim eylem planımız içerisinde. Hepsi belirli bir plan dahilinde tartıştığımız şeyler" karşılığını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber