Hürriyet: Meclis'teki İHL'li 2 yıl kuran kursu okumuş

Haber Giriş : 25 Nisan 2006 17:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 22 Nisan günü yapılan törende Meclis Başkanı koltuğuna oturan İmam hatiplinin 2 yıl Kuran kursuna gittiği ortaya çıktı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 22 Nisan günü yapılan törende Meclis Başkanı Bülent Arınç'ın koltuğuna temsili başkan olarak oturan ve yaptığı konuşmada ?Önümüze hangi engeli koyarsanız koyun en zirveye çıkacağız? diyen Erzurum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi İbrahim Seyhan kimseyle görüştürülmüyor. Hem konuşması hem de 21 yaşında olması karşın ?çocuk başkan' seçilmesi tepkiyle karşılanan İbrahim Seyhan'ı okul yönetici gazetecilerden köşye bucak kaçırdı. Seyhan'ın ailesinin İstanbul'da oturduğu Erzurum İmam Hatip Lisesi'nde yatılı okuduğu belirtildi.

İl Öğrenci Meclis Başkanı olarak Erzurum'dan Ankara'ya giden İbrahim Seyhan, TBMM'de Türkiye Öğrenci Meclisi'ne ?en yaşlı üye' olarak geçici başkan seçildi. Erzurum ve yöresinin sorunlarını anlatmak için seçilen Seyhan, Meclis kürsüsünden İmam Hatip Liseli olarak yaptığı konuşma nedeniyle dikkatleri üzerine topladı. TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın ?Ne var bunda? Kürsüye çıkmış, ?Haklarımızı sonuna kadar alacağız' demiş. O kürsünün hür olduğunu bilmiyor musunuz? Bilin o zaman? diyerek savunduğu İbrahim Seyhan, Erzurum'a dönünce gazeteciler görüşmek için harekete geçti. Sabah saatlerinde okul yöneticileri tarafından alınıp kimseyle görüştürülmeyen İbrahim Seyhan, öğle saatlerinde Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Selami Güneş ile birlikte Erzurum Valiliği'ne geldi.

Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak ile görüşmek üzere Valiliğe gelen Seyhan, gazetecileri görünce kaçmaya başladı. Gazetecilerin kovaladığı İbrahim Seyhan, Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesine girince olanları heyecanla arkadaşlarına anlattı. Gazetecilerin uzaktan görüntü almaya çalıştığını farkeden Seyhan, bir arkadaşının arkasına arkasına saklanarak okula doğru koştu.

OKUL YÖNETİMİ SAKLADI

İbrahim Seyhan ile görüşmek üzere okula giden gazeteciler, Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak'tan izin almalarına rağmen okul yönetimi tarafından, ?Öğrencimiz bugün izinli? denilerek görüştürülmedi. Öğrencinin ailesinin İstanbul'da olduğunu, İbrahim Seyhan'ın yatılı okuduğunu belirten yöneticiler, yol yorgunu olduğu için bugün okula gelmediği söyledi.

Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Selami Güneş, İbrahim Seyhan'ın yaşının büyük olmasını, ortaokuldan sonra 2 yıl Kuran Kursu'nda okuyup daha sonra İmam Hatip Lisesi'ne devam etmesine bağladı. Olayın çarpıtıldığı görüşünü savunan Selami Güneş, şöyle dedi:

?Basın olayları çok saptırdı. Küskünüz. İbrahim, oraya İmam Hatiplileri değil Erzurum'u temsilen gitti. Öğrencimizin yaşının büyük olmasının tek nedeni bölgemizde köy çocukları okula 2- 3 yaş geç başlıyor olmasıdır. Ayrıca ortaokuldan sonrada 2 yıl hafızlık yapmış. İbrahim Seyhan, Pasinler doğumlu ve başarılı bir öğrencimiz. İmam Hatip Liseleri'nde 21, 22 ve hatta 23 yaşında bile öğrenci var.?

?BÖYLE KONUŞYACAĞINI BİLMİYORDUK?

İbrahim Seyhan'ın tartışmalara neden olan konuşmasını doğaçlama olarak yaptığını belirten bir yetkili de, ?Erzurum'da hazırlanan ve TBMM tarafından denetimden geçen metinde Erzurum'un eğitim sorunları ve çözüm önerileri vardı. Ancak öğrenci, konuşmasının bitiminde tamamen duygu ve düşünceleri yansıtan görüş belirtti. Böyle bir konuşmadan bizim de haberimiz yoktu? diye konuştu.

İbrahim Seyhan'ın 1985'te Pasinler İlçesi'nde dünyaya geldiği, ortaokulu bitirdikten sonra 2 yıl Kuran Kursu'nda hafızlık eğitimi gördüğü, 17 yaşındayken İmam Hatip Lisesi'ne kayıt yaptırdığı belirtildi. Liseye kayıt olmak için 19 yaş sınırı olduğundan, Seyhan'ın kaydında sorun olmadığıne söyleyen yetkililer, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda TBMM'de başkanlık koltuğuna ?Meclis İç Tüzüğü' uyarınca ?En yaşlı üye' sıfatıyla geçici başkan olarak oturduğunu söyledi.

Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber