Mevlana Şeb-i Aruz töreniyle anıldı

Bursa İl Müftülüğü ve Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Hz. Mevlana Celalettin Rum-i’nin 740. ölüm yıl dönümü Tayyare Kültür merkezinde düzenlenen törenle anıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2013 09:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mevlana Şeb-i Aruz töreniyle anıldı

Bursa İl Müftülüğü ve Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Hz. Mevlana Celalettin Rum-i'nin 740. ölüm yıl dönümü Tayyare Kültür merkezinde düzenlenen törenle anıldı.

Tören hafızların Kur'an-ı kerim okumasıyla başladı. Bursa İl Müftüsü Mehmet Emin Ay, açılış konuşmasında gecenin anlam ve önemine dikkat çekerek, bütün katılımcılara teşekkür etti. Konuşmanın ardından Karabaşı Veli Kültür Merkezi semazenleri gösterileri büyük ilgi gördü. Vuslatının 740. yıl dönümünde Hazreti Mevlana'yı andıklarını söyleyen Ay, "Allah dostlarının ölüm günlerini Şeb-i Aruz olarak, düğün gecesi olarak tanımlamışlardır. Bizler Hz. Mevlana'yı hem anmak hem de anlamak istiyoruz. Onun hangi kaynaklardan beslendiğini insanlara aktarmak istiyoruz. Vaazlarıyla insanları irşad eden bir vaizdir. Dolayısıyla Hz. Mevlana'yı hümanist bir filozof ve bir halk ozanı olarak değerlendirmek son derece yanlıştır. O aşkın kanatlarıdır, aşkı en güzel yaşayan ve anlatan bir Allah dostudur'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber