Hemşirelerin yüzde 69'u, şiddete maruz kalıyor

Türk Sağlık Sen'in, bayan sağlık personelinin çalışma koşulları ve yaşadığı zorluklara ilişkin yaptığı ankette, hemşirelerin yüzde 69'u, şiddete maruz kaldıklarını ifade etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2013 18:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hemşirelerin yüzde 69'u, şiddete maruz kalıyor

Bin 172 bayan sağlık çalışanı üzerinde yapılan ankette, hemşirelerin yüzde 69'u şiddete maruz kaldıklarını ifade etti.

Ankete katılan kadın sağlık çalışanlarının yüzde 86'sı mobbinge (işyerinde taciz, yıldırma, baskı) uğradıklarını belirtirken, yüzde 72'si de hastane yönetiminden memnun olmadıklarını ifade etti.

Yine anket katılımcısı kadın çalışanların yüzde 51'i en büyük endişelerinin iş güvencesini kaybetmek olduğunu, yüzde 80'i de ailelerine yeterince vakit ayıramadığını kaydetti.

Anket sonuçlarıyla ilgili bilgi veren Türk Sağlık Sen 2 No'lu Şube Kadın Komisyonu üyeleri, aşırı nöbetler, olumsuz çalışma koşulları, yoğun iş yükü, şiddet ve mobbingin kadın çalışanların verimli çalışmasını engellediğini belirtti.

"DAYANACAK GÜCÜMÜZ KALMADI"

Komisyon üyeleri, "Kadın çalışanlarımız bu durumlar nedeniyle yoğun stres, özel ve sosyal hayatın kısıtlanması, ailelerine karşı sorumluluklarını yerine getirmede sorunlar çıkması, depresyon ve uykusuzluk gibi problemlere maruz kalmaktadır. Bu sorunların çözümü için kreş sayılarının arttırılmasını, nöbet ve iş yükünün hafifletilmesini, aile hayatının korunması ve anneliğin rahat bir şekilde yapılması için çalışma saatlerinin düzenlenmesini istiyoruz. Süt ve doğum izinleri de arttırılmalıdır. Ayrıca sağlık alanında hizmet veren kadın sayısının fazla olmasına rağmen karar alma mekanizmasında bu oranın çok düşük kalması kabul edilemez. Bayan sağlık çalışanlarının talepleri göz önüne alınmalıdır. Dayanacak gücümüz kalmadı, sesimizi duysunlar" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber