Seyfe Göleti buzla kaplandı

Kırşehir'in Mucur ilçesinde bulunan Seyfe Göleti buz tutunca çevredeki yaban hayvanları su ihtiyaçlarını gidermekte zorluk çekiyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2013 19:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Seyfe Göleti buzla kaplandı

Seyfe Gölü Ekoloji Derneği Başkanı Ömer Çetiner, yaptığı açıklamada, kar yağışının ardından sıcaklığın düşmesi ile Seyfe Göleti'nin buzla kaplandığını söyledi.

Göletin aynı zamanda Seyfe Gölü'ne su sağlayan en önemli kaynaklardan bir tanesi olduğunu belirten Çetiner, "Seyfe Gölünü beyseyen en önemli kaynaklardan birisi olan Seyfe Göleti şu anda tamamen donmuş durumda. Yaklaşık 10 gündür don olayı devam ediyor. Bu donma ile birlikte göle su akışı yavaşladı. Burada, yaban hayvanlarının besinleri azaldı. Su içme olanakları zayıfladı. Orman ve Şu İşleri Bakanlığı Şube Müdürlüğü tarafından gerekli çalışmalar yapılıyor. Ama, ben çevreci dostların, sivil toplum kuruluşlarının da duyarlı olmalarını ve doğaya besin bırakmalarını, yaban hayvanlarının yaşamına katkı sağlamalarını talep ediyorum" ifadelerini kullandı.

Seyfe göletine Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından birkaç yıl önce yaklaşık 15 bin balık bırakıldığını belirten Çetiner, "Gölette yaz aylarında olta balıkçılığı yapılıyordu. Buzun altında balıklarımız var. Onlara müdahale edemiyoruz. Sanırım onlar kendi besinlerini sağlıyorlardır. Buz tabakasının altında canlılar yaşıyor. Balıklarımız inşallah bahara sağlıklı olarak tekrar çıkarlar" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber