Erdoğan: İlk Nobel Ödülü'nü ne zaman alacağız

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2006 16:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, Bilkent Üniversitesi Nanateknoloji Enstitüsü'ne yaptığı ziyarette, "benim hasretim şu, ilk Nobel Ödülü'nü ne zaman alacağız" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, Bilkent Üniversitesi Nanateknoloji Enstitüsünde saç telinden 300 kat daha küçük boyutta Türk Bayrağı hediye edildi. Erdoğan, Bilkent Üniversitesi Nanoteknoloji Enstitüsünü ziyaret etti.

Başbakan Erdoğan, Bilkent Üniversitesi Yerleşkesi'nde önce Üniversitenin kurucusu Prof. Dr. İhsan Doğramacı'nın evine geçerek, öğle yemeğinde bir araya geldi.

Daha sonra enstitüye geçen Başbakan Erdoğan'ı, burada öğrenciler alkışlarla karşıladı.

Bilkent Üniversitesi Nanoteknoloji Enstitüsü tarafından yapılan saç telinden 300 kat daha küçük boyutta bir Türk Bayrağı, Başbakan Erdoğan'a, Fizik Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ahmet Oral tarafından hediye edildi.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Bilkent Üniversitesi'nin kurucusu Prof. Dr. İhsan Doğramacı'ya teşekkür ederek, şunları söyledi:

?Bu kararlı adımları atmamış olsaydı, bugün Bilkent Üniversitesi olmayacaktı. Ve Türk bilim dünyasında adeta bir marka durumunda olan Bilkent Üniversitesi'ni kazanamayacaktık. Bilim dünyası rekabeti kazanmayacaktı.

Az önce nanoteknolojinin ülkemizdeki şu anda ürünü müstesna olan bayrağımızın en küçük ölçekteki yapımını göremeyecektik.

NOBEL ÖDÜLÜ

Benim hasretim şu, ilk Nobel Ödülü'nü ne zaman alacağız. Şimdi bunun beklentisi içindeyiz. Hocalardan, üniversitelerden bunu çalışmalarını istiyoruz. Övünmek artık Türk'ün, Türkiye'nin, dolayısıyla Bilkent Üniversitesi'nin dünyada haklı bir gururu olacaktır. Yaptıklarımızla övünmüyoruz, çünkü biz emanetçiyiz. Bulunduğumuz makamda milletimizin bize emanet ettiğini, biz yerinde kullanmak istiyoruz. Burada da bir numaralı adım; eğitimdir. Milli bütçemizin birinci sırasında eğitim vardır. Eğitim için yapılması gereken ne ise o yapılacaktır.?

Erdoğan, TÜBİTAK için ayrılan kaynağı da hatırlatarak, öğretim görevlilerinin, öğrencilerin teşviklerden faydalanabileceklerini sözlerine ekledi.

?GİDER MİSİNİZ?

Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Doğramacı da yaptıkları Türk Bayrağı'nı Başbakan Erdoğan'a özel üniversitelerde araştırmaya katkı yapılmasına öncülük ettiği için sunduklarını söyledi. Doğramacı, bayrağı yapan aleti, kendilerinin ürettiğini bildirdi. Doğu Anadolu'da iyi okulların kurulması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Doğramacı, buna yönelik projeler ve gelinen son durumu anlattı.

Yetiştirdikleri öğrencilere, ?Erzurum'da bir okul açıldığında oraya gönüllü olarak gider misiniz? diye soran Doğramacı, öğrencilerin büyük çoğunluğundan ?evet? yanıtı gelmesi üzerine, gönüllü olmanın önemine işaret etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber