Doğu'da soğuk hava etkisini sürdürüyor

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 23 dereceyle Kars'ta ölçüldü.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2013 10:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Doğu'da soğuk hava etkisini sürdürüyor

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Balkanlar üzerinden gelen yüksek basınç sisteminin etkisi altına giren bölgede soğuk hava etkili oluyor.

Gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 23, Erzurum'da 17, Ağrı'da 16, Erzincan'da 15, Iğdır'da 13 ve Ardahan'da 9 derece ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının ise sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 11, Ardahan'da 10, Erzurum ve Kars'ta 9, Iğdır ve Erzincan'da 1 derece olması tahmin ediliyor.

Soğuk hava nedeniyle ev, iş yeri ve araçların camları buz tuttu, çatılarda buz sarkıtları oluştu. Vatandaşlar, buzla kaplı kaldırımlarda yürümekte güçlük çekti.

Belediye ve karayolları ekiplerince, başlatılan kar ve buzla mücadele çalışmaları aralıksız şekilde sürdürülüyor.

Kent merkezlerinde kar kalınlıkları Ağrı'da 18, Erzurum'da 13, Iğdır'da 8, Ardahan'da 7, Kars'ta 4, kayak merkezleri olan Palandöken'de 65, Cıbıltepe'de 26 santimetre ölçüldü.

Meteoroloji yetkilileri, bölgede yoğun şekilde don ve buzlanma görüldüğünü belirterek, özellikle sürücülerin yollarda dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber