Bakan Çelik'in İngilizce isyanı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2006 16:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI İLKÖĞRETİM 4, 5, 6, 7 VE 8'İNCİ SINIFLARDA İNGİLİZCE DERSİNE YARDIMCI DERS OLARAK VERİLECEK "İNTERAKTİF İNGİLİZCE PROGRAMI"NI DEVREYE SOKACAK

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, yıllardır devlet okullarında İngilizce öğreniminin ve öğretiminin arzulanır şekilde olmadığını belirterek, "Liseyi bitiren biri 5 tane cümleyi yanlış yapmadan art arda söyleyemiyor'' dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı ilköğretim 4, 5, 6, 7 ve 8'inci sınıflarda İngilizce dersine yardımcı ders olarak verilecek "interaktif İngilizce Programı"nı devreye sokacak. Bu yönde bugün Milli Eğitim Bakanlığı Böşöğretmen salonunda "DynEd İnteraktif İngilizce Öğretimi Yazılımı" protokol töreni düzenlendi. Bakan Çelik, törende yaptığı konuşmada, okullara sadece bilgisayar göndermenin yeterli olmadığını, yazılım gerektiğini ifade ederek, Bilgiye Erişim Portalı hazırlandığını, öğrencilerin aradıkları bilgileri bu portalda bulabileceklerinin bildirdi.

Çelik, Türkiye'de devlet okullarında yıllardır İngilizce öğretiminde istenen verimliliğin alınamadığını anlatarak, "Biz dil eğitimi yapmakla, dil öğretimini birbirine karıştırıyoruz. Yıllardır milyonlarca saat İngilizce dersi yapılmıştır, binlerce öğretmen derse girmiştir, çocuklarımız zaman harcamışlardır. Ancak ne yazık ki biz İngilizceyi arzulanır şekilde öğretemiyoruz. Sadece İngilizce'yi değil diğer dilleri de öğretemiyoruz. Liseyi bitiren biri, 5 tane cümleyi yanlış yapmadan art arda söyleyemiyor'' dedi.

Çelik ayrıca, yabancı dil öğretiminin dışında Türkçe öğretiminde de sorunlar olduğunu kaydetti. Bakanlığın öğretim sisteminde ezberciliği ortadan kaldıran müfredat değişikliğini de anımsatarak, bunun sonuçlarını bugünden yarına almanın mümkün olmadığını, ancak 8 yıl sonra görülebileceğinin altını çizen Çelik, İngilizce öğretiminde büyük bir imkan tanıyan yazılım programını bağışlayan ve eğitime yaptıkları diğer desteklerden dolayı Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu'na teşekkür etti.

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu da konuşmasında, İngilizce öğreniminin önemiyle ilgili olarak iş hayatında yaşananları anlattı. Konukoğlu, ''Biz sanayiciler olarak İngilizce bilmemenin çok büyük acılarını çekiyoruz. Bilhassa işletmelerimizde yabancı birisi geldiği zaman bunun çok büyük eksikliklerini görüyoruz. Suriye, Mısır gibi ülkelerde bile işçiler İngilizce konuşuyorlar. Bizde ise mühendislerin ve satış elemanlarının bir bölümü İngilizce biliyor. Türkiye'de İngilizce öğretimi çok az'' diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Ziya Selçuk, yabancı dil öğretiminin teknolojiyle desteklenmesini önemsediklerini dile getirerek, bu yöntemle öğrencilerin telaffuzlarının ve konuşmalarının önceki sisteme göre çok daha iyi olduğunun görüldüğünü anlattı. İnteraktif İnglizce öğretim yazılımının tanıtımına katılan davetliler, programın uzaması sonucu yorgun düştü. Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu'nun da aralarında bulunduğu bazı davetliler ve bürokratların kısa süreli de olsa uyumaları dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber