Gönül Kılıç'a 'kamusal alan' dışında türban izni çıktı

Haber Giriş : 27 Nisan 2006 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anayasa Mahkemesi'nin 44'üncü kuruluş yıldönümü dolayısıyla Mahkeme Başkanı Tülay Tuğcu tarafından verilen resepsiyona, Başkanvekili Haşim Kılıç'ın türbanlı eşi Gönül Kılıç damgasını vurdu

Anayasa Mahkemesi'nin 44'üncü kuruluş yıldönümü dolayısıyla Mahkeme Başkanı Tülay Tuğcu tarafından verilen resepsiyona, Başkanvekili Haşim Kılıç'ın türbanlı eşi Gönül Kılıç damgasını vurdu. Başkan Tuğcu, resepsiyona katılan tek türbanlı olan Gönül Hanım'la biraraya gelip sohbet etmesini VATAN'a, "Burası kamusal alan değil" diye değerlendirdi.

Anayasa Mahkemesi Üyesi Osman Paksüt'ün eşi Ferda Paksüt ise Gönül Kılıç'a destek vererek, "Ben buyum, kendisi de bu, Gönül Hanım, birlikte olmaktan keyif aldığım bir insan. Hanımefendinin herhangi bir siyasi çerçeve doğrultusunda türban taktığını zannetmiyorum. Hanımefendi bunu takarak daha rahat hissettiğini söylüyor. Ben bunu siyasi simge olarak görmüyorum" dedi. Gönül Kılıç da, Ferda Paksüt ile iyi arkadaş olduğunu onaylayarak, "Ancak fotoğrafımın çekilip, ardından yapılan haksız yorumlar beni rahatsız ediyor. O nedenle fotoğraf çektirip, demeç vermekten uzak duruyorum" dedi.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber