Protestocu Prof. ödüllendi!

Haber Giriş : 27 Nisan 2006 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Prof. Aşkın tutuklanınca, "Yolsuzluktan hapse giren rektörün olduğu üniversitede görev yapamam" diyerek istifa eden Prof. Odabaş, emekliliğini istemesine rağmen Konya'ya başhekim olarak atandı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Yücel Aşkın'ın cezaevine girmesinden sonra "Yolsuzluktan dolayı hapiste olan rektörün başında olduğu üniversitede görev yapmaktan huzursuz oluyorum" diyerek 8 arkadaşıyla birlikte istifa eden Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Dursun Odabaş, Konya Meram Devlet Hastanesi'ne başhekim olarak atandı.
Odabaş'ın 11 Ekim 1998'de Tıp Fakültesi Dekanı olarak Van'da katıldığı "İnanca saygı, düşünceye özgürlük için el ele" eyleminde "Türban zulmü 75. yılında" yazılı pankart açılmıştı. YÖK tarafından "Türbana destek eylemlerinin Van ayağını organize ettiği" gerekçesiyle görevinden uzaklaştırılan ve meslekten men edilen Odabaş, mahkeme kararıyla profesörlüğe dönmüş ve Çocuk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı olmuştu.

Klinik şefi olmuştu
Jandarma istihbarat raporlarında "Milli görüş ve irtica yapılanmasında çalışmaları" bölümünde adı geçen Odabaş, Aşkın'ın geçen yıl cezaevine girmesinden sonra 8 arkadaşıyla birlikte istifa etti, ancak 22 Kasım'da Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne klinik şefi olarak atandı. İstifa eden 7 arkadaşı da, İzmir ve İstanbul'da klinik şefi oldu.

'Bana baskı yaptılar'
Burada 2 ay görev yapan Odabaş, gelen tepkiler üzerine emeklilik dilekçesini verdi. Kendisine bundan sonra emekli olmaması için baskı yapıldığını savunan Odabaş, sonunda Meram Devlet Hastanesi'ne atandı. Odabaş, "Van'da yaşadığım yıllar benim için mutlu yıllardı. Yaşadıklarımdan dolayı hiç üzülmedim. Sadece Van'dan ayrıldığım için üzgünüm" dedi.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber