Beş kişinin öldüğü noktaya çelik bariyer yapıldı

Malatya Darende karayolunun Yukarı Ulupınar mevkiindeki iki kazanın ardından Karayolları tarafından trafik güvenliği için yol kenarına çelik bariyer konuldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Aralık 2013 19:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Beş kişinin öldüğü noktaya çelik bariyer yapıldı

Malatya Darende karayolunun Yukarı Ulupınar mevkiindeki iki kazanın ardından Karayolları tarafından trafik güvenliği için yol kenarına çelik bariyer konuldu.

Malatya Darende Karayolu'nun Yukarı Ulupınar mevkiinde son 3 ay içerisinde meydana gelen iki trafik kazasında 5 kişi hayatını kaybetti. Kazalarda yoldan çıkan araçlar, çelik bariyer olmaması nedeniyle uçuruma yuvarlanmıştı.

Karayolları standartlarına göre, bölgede yol kenarında çelik bariyer olması gerekirken bu çalışmayı yapmadığı gerekçesiyle tepki toplayan Karayolları, meydana gelen kazaların ardından yol kenarına çelik bariyer yerleştirdi.

Bölgedeki vatandaşlar çelik bariyerlerin yerleştirildiği noktaların yetersiz olduğunu, aynı şekilde yol güzergahı üzerindeki Karşıyaka köyü çıkışındaki noktaya da çelik bariyer konulmasını istedi.

Muharrem Apan adlı sürücü, Yukarı Ulupınar çıkışında iki kez kaza olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Yakın tarihlerdeki bu iki kazada 5 vatandaşımızı kaybettik. Bu çelik bariyerler yakın zamanda yapıldı. Keşke bunlar daha önce yapılmış olsaydı, o 5 canı kaybetmemiş olacaktık. Burada 200 metrelik yer yapıldı. Burayı kurtardık. Malatya yolu üzerinde buna benzer ve tehlikeli yerler var inşallah temennimiz buralarda da karayolları çalışmaları yapar. Yol güzergahı üzerindeki Karşıyaka köyü çıkışındaki virajlar aslında daha tehlikeli. Aşırı buzlanma oluyor ve yakın tarihte buradan araçlar, tarlaya uçtular. Bu yere de gereken ilginin gösterilmesini istiyoruz"

Yukarı Ulupınar köyü sakinlerinden Kasım Gücük de şunları söyledi: "Çelik bariyerler zamanında yapılsaydı, kaza olmazdı. Yol güzergahında halen çok tehlikeli noktalar var, o noktalara çelik bariyer konulsun."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber