Eskişehir CHP'de gerginlik

Cumhuriyet Halk Partisinde (CHP) Eskişehir’in merkez ilçesi Odunpazarı’nda belediye başkan adayının CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt olduğu söylentileri tepkilere neden oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Aralık 2013 23:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eskişehir CHP'de gerginlik

CHP il binası önünde toplanan partililer, anketten çıkan sonucun dikkate alınmadığını öne sürerek tepki gösterdi. CHP'liler parti binasında beklemeye devam ederken, geçtiğimiz günlerde CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum yapılan anketlerden Odunpazarı Belediye Başkan adayı olarak eski İl Başkanı Erman Gölet'in adının çıktığını, partilerinin de Gölet'in arkasında duracağından ve aday olarak gösterileceğinden emin olduğunu söylemişti. Olaylar üzerine parti binasına gelen CHP eski Eskişehir İl Başkanı ve Odunpazarı Belediye Başkan aday adayı Erman Gölet, genel merkezden aldığı duyumlara göre Odunpazarı Belediye Başkan adayı olarak Kazım Kurt'un gösterileceğini söyledi. Hiç kimsenin CHP'den büyük olmadığını belirten Gölet, "Ben Ankara'dan genel merkezimizden geliyorum. Dün akşam gelen telefonla genel başkan yardımcılarımız beni Ankara'ya davet ettiler. Bir görüşme yaptık. O görüşmede bana Odunpazarı Belediye Başkan adayının Kazım Kurt olarak belirlendiği söylendi. Bizler yaşamının tamamını Cumhuriyet Halk Partisi'ne veren insanlarız. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi örgütlerinin ve halkın iradesinin egemen olması mücadelesini verenlerdeniz. Biz hiç kimsenin ama hiç kimsenin Cumhuriyet Halk Partisi örgütlerinden ve Cumhuriyet Halk Partisi'nden büyük olmadığına inan insanlarız" dedi.

Bir gazetecinin, 'Kazım Kurt kesin aday mı?' sorusuna Gölet, "Bildiğim kadarıyla şuanda Parti Meclisi'nde görüşmeler devam ediyor. Yani alfabetik sıraya göre gidiyor. Şuan 'B'de olduğunu biliyorum. Herhalde gecenin bir vaktinde Eskişehir de görüşülecek" yanıtını verdi.

Gölet, 'Aday gösterilmemeniz halinde bağımsız olarak aday olacak mısınız?' sorusuna da şöyle cevap verdi:

"Ben Cumhuriyet Halk Partisi örgütüne ve örgütüme güvenirim. Ben Cumhuriyet Halk Partiliyim. Cumhuriyet Halk Partili doğdum, Cumhuriyet Halk Partili öleceğim. Bunun bedeli neyse öderiz biz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber