Bilecik Devlet Hastanesi'nde ambulans krizi

İki ambulansta da arıza çıkması sonucu yeniden hastane içine alınan belek, üçüncü ambulasla Eskişehir'e sevk edilebildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Aralık 2013 15:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilecik Devlet Hastanesi'nde erken doğan bir bebeğin kuvözle Eskişehir'e sevki sırasında, ambulanslardaki elektrik prizlerinin çalışmaması aileye büyük sıkıntı yaşattı. İki ambulansta da arıza çıkması sonucu yeniden hastane içine alınan belek, üçüncü ambulasla Eskişehir'e sevk edilebildi.

Alınan bilgilere göre, erken doğum yaptığı belirtilen Emine Kandemir'in 7 aylık bebeği Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Sevk işlemleri yapıldıktan sonra bebeği kuvözle birlikte ambulansa aktaran hastane personeli, ambulans içindeki prizlerin çalışmadığını, bu şekilde Eskişehir'e gidemeyeceklerini, kuvöz sıcaklığının düşmemesi gerektiğini hasta yakınlarına söyleyerek tekrardan bebeği hastaneye aldılar. Kuvöz ısındıktan sonra başka bir ambulansa alınan bebek, o ambulansın da prizlerinin çalışmamasından dolayı tekrardan hastaneye alındı. Kuvözün üçüncüye ısıtılarak bir başka ambulansa aktarılarak Eskişehir'e götürüldüğü iddia edildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan bebeğin yakını Mustafa Sünetci, hastane personelinden şikayetçi olduklarını, ambulansların prizlerinin çalışmadığını ileri sürdü. Sünetci, "Bebek 6 hafta erken doğduğundan dolayı Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanes'ine sevk ettiler. Fakat buradaki ambulansların prizleri çalışmıyor. Bilecik Devlet Hastanesi'nin dört dörtlük olması gerekirken, ambulanslarının çalışmaması ve personellerinin iyi davranmaması hatta 'Çocuğunuz 6 hafta erken neden doğdu' diye bizlere laf söylemelerinden ötürü hastane personellerinden şikayetçiyim" dedi.

Olayla ilgili İHA muhabirinin sorularına cevaplandıran Bilecik Devlet Hastanesi Müdürü Osman Nuri Arı, ambulansların prizlerinde herhangi bir sorun olmadığını, sadece kuvözün ambulansa uyum sağlamadığını, bu yüzden başka kuvöze alınarak sevk edildiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber