Maliye Bakanlığı, kayıtdışılığı önleme ve vergiyi tabana yayma politikası çerçevesinde ?vergi tanıtımı? seferberliği başlatıyor.

Haber Giriş : 13 Ocak 2004 07:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Maliye Bakanlığı, kayıtdışılığı önleme ve vergiyi tabana yayma politikası çerçevesinde ?vergi tanıtımı? seferberliği başlatıyor.

?Gölgesi değil aslı vergilendirilecek? sloganı ile ilk olarak enflasyon muhasebesini reklam edecek olan vergi yönetimi, daha sonra yeni vergi düzenlemelerini de tek tek vatandaşa açıklayacak. Bunun için önceden ?denetime çıkan? elemanlar, bu kez ?verginin erdemini? anlatmak için göreve çıkacaklar.

Bu yıl başından itibaren uygulanmaya başlanacak olan enflasyon muhasebesinin tanıtımı için Maliye Bakanlığı kolları sıvadı. Kayıt dışılığı önlemek için vergi mükelleflerini, ?medya bombardımanına? tutacak olan bakanlık, bütün illerde panel ve konferanslar düzenleyecek. TV, radyo ve billboardlarda ilk olarak enflasyon muhasebesinin tanıtımları ile başlayacak tanıtım programı, daha sonra yeni yapılan vergi değişiklikleri ile ilgili bilgilendirmelerle devam edecek. İllerde düzenlenecek konferanslarda esnaf, sanayici ve tüccara bu yıl uygulamaya başlanacak olan enflasyon muhabesi anlatılacak.

Konu ile ilgili Zaman'ın sorularını cevaplayan Gelirler Genel Müdürü Osman Arıoğlu, program ile ilgili detayların bu hafta sonu kamuoyuna açıklanacağını belirterek, amaçlarının toplumda vergi bilincinin oluşması olduğunu söyledi. Arıoğlu, enflasyon muhasebesi ile ilgili kampanyanın sloganının, ?Gölgesi değil, aslı vergilendirilecek? olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

?Enflasyon muhasebesine geçiş, Türkiye'de uzun yıllardır beklenen bir şeydi. Şimdi bu gerçekleşti. Bizim burada yapacağımız şey, enflasyon muhasebesi ve yeni vergi düzenlemelerini vatandaşa daha iyi anlatmak. Bu sayede geçiş döneminde yaşanabilecek olası hataların da önüne geçmek. Bunun için televizyon tanıtımlarının yanında panel ve konferanslar da düzenlenecek. Bu konferansları maliye hesap uzmanları, gelir kontrolörleri, kısaca vergi denetimini yapan personel verecek.?

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber