Sosyal Güvenlik personeli yeni kuruma devredilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2006 11:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'nın bütün personeli, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun oluşturulmasıyla kademeli olarak bu kuruma devredilecek.
Halen SSK'da 17 bin 723, Bağ-Kur'da 4 bin 700, Emekli Sandığı'nda ise 2 bin 787 olmak üzere toplam 25 bin 210 kişi görev yapıyor.
Oluşturulacak Sosyal Güvenlik Kurumu'nun ise 28 bin 714 kadrosu bulunacak.
Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu'na göre, yeni kurumun insan kaynağı, mevcut sosyal güvenlik kurumlarında görev yapan personelden oluşacak.
Yeni düzenlemeye göre, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'nda çalışan hiçbir personelin havuza aktarılarak bir başka kamu kurumunda çalıştırılması söz konusu olmayacak.

GEÇİŞ 3 YILDA OLACAK
Ancak mevcut sosyal güvenlik kurumlarının merkez ve taşra teşkilatları ile kadroları, kademeli olarak ve en geç 3 yıl içinde yeni kuruma devredilecek. Ancak bu süre, Bakanlar Kurulu kararıyla 2 yıla kadar uzatılabilecek.

Geçiş döneminde Sosyal Güvenlik Kurumu'nun yürütmekle yükümlü olduğu hizmetler, kurumun kendi personeli ile devredilecek kurumların personeli tarafından verilmeye devam edilecek. Ayrıca, Sosyal Güvenlik Kurumu'na aktarılacak personel, yeni kurumun kültürü, çalışma prensibi ve iş süreçleri konusunda eğitimden geçirilecek.

Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu'na göre, 4947 Sayılı Yasa ile SSK, Bağ-Kur ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) arasında koordinasyonu ve sosyal güvenlik alanındaki uygulamalarında norm ve standart birliğini sağlamak, aktüeryal hesaplarını incelemek, mali hareketleri ve çalışmalarının kuruluş amaçlarına uygunluğunu izlemek ve ortak veri tabanı oluşturulması için gerekli çalışmaları yapmak üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı olarak çalışan "Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı" da kaldırılacak. Burada çalışan personel de yeni oluşturulacak Sosyal Güvenlik Kurumu'na aktarılacak.
Öte yandan, oluşturulacak Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'nın yeni hizmet yeri de belirlendi.
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, Balgat'ta Bağ-Kur Genel Müdürlüğü için inşa edilen Sayıştay arkasındaki binada hizmet verecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber