CHP'li Arıtman'dan 21 yaşındaki öğrenci tepkisi: 22 yaşında doktor oldum

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2006 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, TBMM Başkanı Bülent Arınç'a, "23 Nisan Çocuk Bayramı olarak kutlandığına göre, bu tür etkinliklerde çocuk yaş grubundaki öğrencilerin yer alması gerektiğini düşünüyor musunuz?" diye sordu.
Arıtman, Arınç'ın yanıtlaması istemiyle, TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, 3. Dönem Türkiye Öğrenci Meclisi'nin geçici başkanının, 21 yaşında olduğunu anımsattı.
"23 Nisan, Çocuk Bayramı olarak kutlandığına göre bu tür etkinliklerde çocuk yaş grubundaki öğrencilerin yer alması gerektiğini düşünüyor musunuz?" diye soran Arıtman, önergesinde şu sorulara yer verdi:
"18 yaş üstü, hukuken ve tıbben yetişkin olarak kabul edildiğine göre, 18 yaş üstündekilerin, bu tür çocuklara özgü olması gereken etkinliklerde yer alarak, gerçek çocukların hakkının gasp ettiğini düşünüyor musunuz?
Ben, 22 yaşında tıp fakültesinden mezun olarak tıp doktoru unvanını almıştım. 21 yaşındaki birinin hala ortaöğretim öğrencisi olması onun başarısız bir öğrenci olduğunun kanıtı olabileceğine göre, böylesine önemli temsili görevleri başarılı öğrencilerin yapmasını daha uygun görür müsünüz?
Milli Eğitim Bakanlığı Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Yönergesi'nin 30. maddesinde yer alan yemin metninde laiklik ilkesinin yer almamasını önemli bir eksiklik olarak görüyor musunuz? Yemin metninin, çocuk yaşı sınırlaması ve başarılı öğrenci olma kıstaslarına göre yeniden düzenlenmesi gerektiğini düşünüyor musunuz?"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber