Tarihi çan operasyonunda 1 yarbay ve 4 astsubay gözaltında

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2006 12:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

5. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı sınırları içerisindeki tarihi kilisenin altın karışımı olduğu bildirilen çanının çalınması olayıyla ilgili Sivas ve Çankırı'da düzenlenen operasyonlarda 1 yarbay ve 4 astsubayın da aralarında bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı.

Yaklaşık 1 yıl önce Sivas 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı sınırları içerisinde kalan tarihi kilisenin yaklaşık 250 kilogram ağırlığındaki çanının çalınması üzerine, Sivas Garnizon Komutanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ortaklaşa inceleme başlattı.

Yapılan istihbarat çalışmaları ve telefon kayıtları sonucu çanın Çankırı'da olduğu bilgisine ulaşan ekipler, bu ilde operasyonu başlattı.

Çankırı'da düzenlenen operasyonda, yüklü miktara satılmak istenen çan ile birlikte 1'i astsubay 3 kişi gözaltına alındı.
Operasyonu Sivas'a kaydıran ekipler, tarihi çanın çalınması olayına karıştıkları iddia edilen 1 yarbay ile 3 astsubayı da gözaltına aldı.

Konuyla ilgili 1 astsubayın da arandığını kaydeden yetkililer, askerlerle birlikte toplam 14 kişinin gözaltına alındığını ifade ettiler.

Gözaltına alınan askerlerin askeri cezaevinde tutulduğu, sivillerin ise Emniyet Müdürlüğü'nde sorgusunun devam ettiği belirtildi.

Zanlılar için ek gözaltı süresinin alındığı ifade eden yetkililer, zanlıların sorgularının ardından Sivas Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edileceğini kaydettiler.

Sivas Valisi Hasan Canpolat, bu konuda açıklama yapamayacaklarını belirterek, zamanı gelince gereken açıklamanın yapılacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber