İçişleri, 'suistimal tespiti için' müfettiş görevlendirdi

Güler, dinleme kayıtlarına ek yapıldığı iddiasıyla ilgili suç duyurusunda bulunacak. İçişleri, "suiistimal tespiti için" müfettiş görevlendirdi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 24 Aralık 2013 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı Muammer Güler, "dinleme kayıtlarına ek yapıldığı" iddiasıyla ilgili suç duyurusunda bulunacak. İçişleri Bakanlığı, İstanbul'daki operasyonla ilgili olarak, "adli işlemlerin dışındaki usul ve idari işlerle ilgili suistimal ve eksiklik olup olmadığının tespiti" için de mülkiye başmüfettişi görevlendirdi.

Bakan Güler, tutuklanan oğlu Barış Güler'le yaptığı telefon görüşmeleri için, "Bizim konuşma tapelerimizde çok can alıcı yerlerde maalesef parayla ilgili konularda eklemeler olduğunu gördüm" demişti. Barış Güler'in avukatı Kamil Şirin de dün AA muhabirine yaptığı açıklamada "26 Ekim 2013 tarihli telefon görüşmesinde Bakan Bey ve müvekkilimin yaptığı görüşmede alt satırlarına, 'paranın hepsini aldın mı?' ve 'defterini düreceğim o p...' şekilde yalan bir takım eklemeler yapılmıştır. Bunlar gerçek değildir" dedi. Şirin şunları söyledi: "Yaptıkları hukuksuzluğun karşılığını bulacaklarını bilecekleri için 3 ayrı dosyanın da soruşturmasını aynı dosya içerisinde yapmışlar. 14 aydır takip ediyorsunuz, fotoğraflıyorsunuz ve bırakıyorsunuz. Para taşındığını iddia ettiğiniz çantaları taşınırken, neden suç üstü yapmadınız? Bu valizleri taşıyan şahıslar kimdir? Niye tespit etmediniz. Çünkü bu valizler sadece bir algı yaratmak için dosyanın içerisine konulmuştur. Baskın yapılsaydı, valizlerin içinde para olmadığı anlaşılacak, kirli operasyon açığa çıkacaktı."

'ÇETELERE MÜSAMAHA YOK'

AB Bakanı Egemen Bağış da devlet içindeki çete ve örgütlere asla müsamaha gösterilmeyeceğini söyledi. Bağış, "İlimden, irfandan, ferasetten yoksun karanlık odaklar, Türkiye'yi zifiri dehlizlere sürüklemek için işbaşında. Türkiye, hiçbir zaman oligarşilerin, aristokrasilerin ve belirli grupların devleti olmayacaktır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber