Elektirik kesintisi trikotajcıları ve işçileri çileden çıkardı

Gaziantep’te trikotajcılık ve nakışçılık işi yapan esnaf ve işçiler, elektriğin sık sık kesilmesini protesto etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Aralık 2013 12:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Elektirik kesintisi trikotajcıları ve işçileri çileden çıkardı

Sarraf Caddesi Bozoklar Mahallesi 26 nolu sokakta trikotajcılık ve nakışçılık işi yapan esnaf, elektriğin sık sık kesilmesi nedeniyle işlerin durduğunu ve makinelerin zarar gördüğünü belirterek elektriğin kesilmesini ve yetkililerin soruna çözüm bulmamasını protesto etti. İşçiler ise elektrik kesintisi nedeniyle işlerin durgunluğundan dolayı haftalıklarını almada sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

Elektrik kesintisi için yetkili kişilere müracaat ettiklerini ve sorunlarına bir türlü çözüm bulunmadığını belirten esnaf, elektrik kesintisi nedeniyle nerdeyse dükkanlarını kapatacak duruma geldiklerini ifade etti. Dükkanlarının kapatılması ile bir çok kişinin işsiz kalabileceğini vurgulayan esnaf, böyle bir durumun yaşanmaması için yetkililerden yardım bekliyor.

Esnaf Kemal Sertkaya, elektrik kesintisi nedeniyle zor durumda olduklarını belirterek, "İşyerimizde elektrik sürekli gitmektedir. Aylardan bu yana bu şikayetimizi yetkili kişilere bildirmemize rağmen bizi Adana'ya sevk ediyorlar. Yazıklar olsun Antep'e ki sanayi şehri olduğu halde Adana'ya bağlı olduğu için. Yani buradaki esnafın durumunu hiç mi görmüyorlar. Burada yetkililere başvurmamıza rağmen kimse sorunumuz ile ilgilenmiyor. Elektrik kesintisi nedeniyle işler durgun. İşçimizin parasını veremiyoruz. Esnaf olarak elektrik kesintisi nedeniyle zor durumundayız" dedi.

Elektrik kesintisi nedeniyle iş yerinde düzenle iş yapamadıkları için işlerin durgun olduğunu ifade eden Esnaf İbrahim Utkuoğlu, "Küçük bir işletmem var. Elektriğin kesintisi nedeniyle tabi makinelerimiz kartlı olduğu için kartlar yanıyor. Gaziantep'te yanan kartların tamiri burada olmadığı için Bursa'ya gönderiyoruz. Tabi burada makineleri kapatmak zorunda kalıyoruz çalışmıyor. Bu nedenle işletmelerimiz zarar görüyor. Parça başı çalışan işçiler emeğinde oluyor. İşletme sahipleri malların sevkiyatını yapamadığından dolayı müşteri kayıp ediyor. Makinelerin arıza görmesi bunların hepsi başlı başına sıkıntı veriyor. Elektrik parası gününde yatırılmadı mı gelip elektriği kesmeyi biliyorlar. Bizler yetkililerden biran önce sorunun çözülmesi için çalışma yapmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Elektrik kesintisinin giderilmesi için yetkililere seslenen ve seslerinin duyulmasını isteyen İşçi Yaşar Karabulut, "Parça başı bir iş yerinde çalışıyorum. Maalesef elektrik kesintisinden dolayı çalışamıyoruz. Haftalığımız belli elektrik kesildiği zaman iş yapamadığımız için haftalıklarımızı alamıyoruz. Patronlara da bir şey diyemiyoruz. Sürekli elektrik gidip geliyor. Elektrik kesintisinin giderilmesi için gerekli yerlerden yardım bekliyoruz. Umuyorum sesimizi duyarlar elektrik kesintisine çözüm bulurlar" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber