Çaycuma'da 'TEKMER' kuruluyor

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Çaycuma Meslek Yüksek Okulu Kampüsü Yabancı Dil Hazırlık bölümünün olduğu binaya KOSKEB işbirliğiyle Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKMER) kuruluyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Aralık 2013 17:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çaycuma'da 'TEKMER' kuruluyor

BEÜ Rektörü Yrd. Prof. Dr. Orhan Uzun, Çaycuma Üniversitesine bağlı TEKMER kurulumuyla ilgili başvuruyu yaptıklarını söyleyerek, "KOSKEB başkanlığı tahsis ettiğimiz yerle ilgili incelemelerde bulundular. Bu incelemeler neticesinde değerlendirip artık TEKMER'i kurulum aşamasına geçeceğiz. Uygun buldukları takdirde, protokol imzalayıp artık Çaycuma'da TEKMER kurulmuş olacak" diye konuştu.

KOSKEB Başkan Vekili Celal Hatıpoğlu , "Bizler KOSKEB olarak ülkemizin 2023 yılına hedeflerimize erişebilmesi için, teknolojik ve yenilik anlamında ARGE uygulama ve destekleme programlarını son derece önemsiyoruz. Tabi bu önemsemenin bir boyutu da özellikle genç nüfusumuza yönelik genç girişimcileri, tekno girişimcilere yönelik ARGE projelerini daha rahat yapa bilmeleri için yerel faktörlerle birlikte ve akademisyen camiasıyla birlikte TEKMER modellerimiz var. Bu TEKMER modellerinde şuan, Türkiye'de 40 adet üniversitemiz vardır. Bir diğeri daha önceki adı Zonguldak Karaelmas Üniversitesi şimdi ki adı BEÜ Arge işbirliği protokolümüz vardır. Şimdi onun 2'ci aşaması olan TEKMER protokolü aşamasına geldik. Hep birlikte güzel bir TEKMER oluşturacağımıza inanıyorum. Bu kapsamda destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Çaycuma Kampüsü'ne yapılan bu projeden son derece memnun olduğunu söyleyerek, "TEKMER özellikle Sanayi Üniversitesi iş birliği adı altında alt yapısını oluşturma noktasında, bizler belediye olarak yardımlarımızı yapıyoruz. Ticaret ve Sanayi Odamızda sanayicilerle iş birliği yapmak kaydıyla burada yapılan ve Türkiye'de 41'incisi inşallah ilçemizde uygulanacaktır. Filyos Liman projesiyle önümüzdeki ciddi projelerle beraber çok isabetli bir karar olduğunu görmekteyiz" dedi.

BEÜ Çaycuma Meslek Yüksek Okulu TEKMER kurulum toplantısına, BEÜ Rektör Yrd. Prof. Dr. Orhan Uzun, KOSKEB Başkan Vekili Celal Hatıpoğlu, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rıfat Sarsık ve Çaycuma Meslek Yüksek Okulu Müdürü Hikmet Yazıcı katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber