Elektrik kesintilerine karşı gaz lambalı eylem

Batman'da yaşanan elektrik kesintileri gaz lambası yakılarak protesto edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Aralık 2013 23:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Elektrik kesintilerine karşı gaz lambalı eylem

Batman'da yaşanan elektrik kesintileri gaz lambası yakılarak protesto edildi.

DEDAŞ binası önünde toplanan ve aralarından bazı STK temsilcisinin de bulunduğu bir grup, kentte yaşanan elektrik kesintisini taşıdıkları döviz ve gaz lambalarıyla protesto etti.

Burada açıklama yapan Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ubeyit Akyıldız, özelleştirme sonrası DEDAŞ'ın Batman'ın da aralarında bulunduğu 6 ilde elektrik kesintilerinin sürekli yaşandığını söyledi.

DEDAŞ'ın bu illerde sanayiciyi, esnafı ve halkı elektriksiz bırakmayı uygulama haline getirdiğini Belirten Akyıldız şöyle konuştu:

"DEDAŞ, yaz aylarında Mardin-Kızıltepe ovasının tarla sulamalarını gerekçe göstererek ilimize verdiği dalgalı enerji ile esnafın, halkın elektronik malzemelerine büyük zararlar vermişti. Elektrikte yaşanan kesintileri başta esnafımız olmak üzere tüm halkımızı olumsuz etkiliyor. Onlarca fabrika, onlarca üretim merkezinin düştüğü olumsuz durumu bir düşünün. Elektrik kesintileri bir tek elektrikle çalışan makineleri, değil buralarda çalışan binlerce emekçiyi, evinde oturan halkı, birebir etkiliyor. Bu durum böyle devam ederse esnafımız kepenk indirmek zorunda kalacak. Kesintiler artık son bulsun. İlgililer bir an önce bu soruna bir el atsın."

Mazlum-Der Batman Şube Başkanı Hasan Argünağa ile Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Mustafa Tekik, ise yaşanan elektrik kesintilerine tepki göstererek, yetkililerin bu sıkıntılarla hiçbir şekilde ilgilenmediğini iddia ettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber