Aslan'ın ailesi perişan oldu

Hedef tahtasına konulan müdürün yakınları, ailenin yaşadığı travmayı Türkiye'ye anlattı.

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 25 Aralık 2013 11:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aslan'ın ailesi perişan oldu

Türkiye'yi sarsan üç ayaklı operasyonda evinde bulunan paralar sebebiyle tutuklanan Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın ailesi bir haftadır bunalımda. Aslan ailesinin bir üyesi gazetemize konuştu ve son bir haftada yaşadıklarını anlattı:"Çocuklar uzun süre olayın ne olduğunu anlayamadılar. Anne bir süre sonra serbest bırakılıp, genel müdür hakkında tutuklama kararı verilince, ilkokula giden küçük çocuğuna babasının Ankara'da olduğu söylendi. Ailenin iki çocuğu var. İkisi de İstanbul Ataşehir'de okuyor. Arkadaşlarının, okulda yanlış birşey söylemesinden endişe eden ailesi, küçük olanı bir haftadır okula göndermiyor. Liseye giden ise olayın bilincinde ancak o da ailenin yaşadığı bunalımdan etkilenmiş. Bu yüzden o da okula gitmiyor. Eşi Fatma Aslan gözaltına alınıp bırakılmasının ardından olayın şokundan kurtulamadı. Kamuoyunda ismi Gülbahar olarak yanlış duyurulan Fatma Aslan eşinin tutuklama haberinin ardından misafir de kabul etmiyor. Aile psikolojik problemler yaşıyor. Fatma Aslan, eşinin dünyanın en dürüst insanı olduğunu söylüyor. Bunların kendi başlarına gelmiş olmasına inanamıyor.

AYNI GÜN BASKIN

Evdeki 4 buçuk milyon doların bir kısmı imam hatip yapımı, bir kısmı da Makedonya'daki üniversiteye yardım amacıyla biriktirilmiş ve toplanmış. Paraların evine konulması ve operasyon arasında 24 saat bile yok. Demek ki takip edilmiş. Tamamen iyi niyet ve Makedon hükümetinin yardım girişlerine çıkardığı güçlükle ilgili bir durum.

Süleyman Aslan'ın anne ve babası çok yaşlı insanlar. Onlara birşey olmasından çok korkuyoruz. Babasının kalp rahatsızlığı var. Televizyon izlemelerine müsaade etmiyoruz. Tutukluluğun uzamasını aklımıza bile getirmek istemiyoruz. En küçük bir suçu olmadığının bilincindeyiz. Ama ters bir durum olursa, tutukluluk uzarsa da Ankara'ya nakil talebimiz olabilir. Ailenin Ankara ile bağı daha fazla. Buradaki bir cezaevine nakil istenebilir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber