Bergama Belediye Meclisi haklı çıktı

Bergama Belediye Meclisi'nin ilçe gündemine oturan akaryakıt istasyonu için imar planı değişikliği talebini reddetmesinin ardından, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan da benzer bir karar çıktı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2013 18:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bergama Belediye Meclisi haklı çıktı

Bakanlığın, belediye meclisinin kararını doğru bulmasının ardından sözkonusu istasyon artık yapılamayacak.

Bergama'da Küçük Sanayi Sitesi'nde bir akaryakıt istasyonu kurmak isteyen girişimciler, üç ay önce belediye meclisinden imar değişikliği istedi. Ancak meclis, değişiklikle plan bütünlüğünün bozulacağı gerekçesiyle uygun bulmayarak reddetmişti. Sözkonusu inşaat sahipleri konuşu, belediyelerin üstünde plan yapma yetkisi bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na götürdü. Ancak bakanlık da aynı gerekçelerle, "Belediye meclisi doğru karar vermiştir" diyerek reddetti.

Gelişmeler üzerine bir basın toplantısı düzenleyen Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, "Değişikliği siyasi nedenlerle reddettiğimiz iddia edilerek, bize haksız eleştirilerde bulunanlar olmuştu. Bakanlığın, meclisimizin kararını tescil etmesi bizi sevindirdi. Ne ben ne de herhangi bir belediye meclis üyesi arkadaşım şimdiye kadar hukuki ya da teknik gerekçeler dışında sübjektif, birilerine menfaat sağlama, çıkar sağlama veya tam tersine birilerine bir şey sağlamama gibi gerekçelerle hareket etmiştir" dedi. Başkan Gönenç, yerel medyaya da sitemde bulundu, haberlerin tek taraflı oluşturulduğunu, belediye meclisi sorgulanırken, karşı tarafa soru bile sorulmadığını ileri sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber