Emniyetten 1 Mayıs uyarısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Nisan 2006 12:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarında güvenlik güçlerine ve kutlamalara katılacak sivil toplum örgütlerine büyük görev düştüğünü belirterek, vatandaşları illegal örgütlerin provokasyonlarına gelmemeleri konusunda uyardı.

Çalışkan, haftalık bilgilendirme toplantısında, dünyada "İşçi Bayramı"olarak kutlanan 1 Mayıs'ın Türkiye'de de gerçek kişiler ve sivil toplum kuruluşları tarafından çeşitli etkinlikler kutlandığını hatırlatarak, 1 Mayıs'ı kutlamak amacıyla; geçmiş yıllarda olduğu gibi, bu yıl da ülke genelinde, başta sendikalar, siyasi partiler olmak üzere, bazı sivil toplum kuruluşları organizesinde açık hava ve kapalı yer toplantıları düzenleneceğini belirtti.

Bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'de de çalışanların düşüncelerini, isteklerini ve mesajlarını 1 Mayıs vesilesiyle dile getirmelerinin en doğal hakları olduğunu vurgulayan Çalışkan, "Ancak önceki yıllarda birtakım endişe kaynağı olan olayların bu yıl tekrarlanmaması için gerek güvenlik kuvvetlerine, gerekse kutlamalara katılacak sivil toplum örgütlerine büyük görevler düşmektedir" dedi.

Vatandaşların anayasal hakları olan toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkını güvenli bir şekilde kullanmalarını sağlamak, kendilerine yapılabilecek her türlü saldırıyı önlemek amacıyla bütün tedbirleri aldıklarını ifade eden Çalışkan, Anayasal haklarını kullanan vatandaşlara karşı yapılabilecek her türlü saldırıyı önlemenin yanında, diğer vatandaşların hak ve özgürlüklerinin korunması ve kamu düzeninin sağlanmasının da güvenlik güçlerinin temel görevleri arasında yer aldığını söyledi.

Çalışkan, "Kutlamalara katılacak sivil toplum örgütlerine önemli görevler düşmektedir. Bunların en başında; güvenlik güçleri ile koordinasyon halinde hareket etmek, mülki amirin izin verdiği güzergah içinde faaliyetleri organize etmek, olayları provoke edebilecek kişilere müsamaha etmemek ve provokasyonlara karşı katılımcıları uyarmak gelmektedir. Tüm vatandaşlarımızdan, illegal örgütlerin provokasyonlarına gelmemelerini, onların çirkin emellerine alet olmamalarını istiyoruz. Bu konuda onların sağduyulu davranacaklarına inanıyor ve güveniyoruz. Kutlamaların güven içerisinde geçmesi için her türlü tedbirin alındığını bir kez daha belirtmek istiyorum"dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber