Kamu e-imzaya geçemedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Nisan 2006 12:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kurumlarda kırtasiyeciliği ortadan kaldırarak daha güvenli bir iletişim imkanı sağlayacak elektronik imza uygulaması kamu kurumlarından ilgi görmedi. Bugüne kadar sadece 16 kurum, altyapısını e-imza uygulamasına uygun hale getirebildi.

Telekomünikasyon Kurumu (TK) Başkan Yardımcısı Mustafa Alkan, e-imza ile ilgili düzenlemeler tamamlandıktan sonra 2006 yılında başta kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere sektörün e-imza ile ilgili altyapı çalışmalarını tamamlamalarının öngörüldüğünü belirtti.

Kamu kurumlarının öncelikle kendi altyapılarını hazırlamaları, ardından TÜBİTAK'tan elektronik imza uygulaması için sertifika hizmetleri almaları gerektiğini anımsatan Alkan, ''Bugüne kadar maalesef, kamu kurum ve kuruluşları e-imzaya geçmek için çok etkin bir çalışma gerçekleştirmediler. Sonuç itibariyle kamu kurum ve kuruluşları e-kullanmadıkları için vatandaşlar da kamuyla olan işlemlerinde e-imza kullanmaya ihtiyaç duymadı'' dedi.

E-imza uygulamasına geçmek için TÜBİTAK'a 60'a yakın kurumun başvuruda bulunduğunu ancak bunlardan sadece 16'sının altyapısını bu uygulamaya hazır hale getirebildiğini vurgulayan Alkan, altyapısını uygun hale getiren kuruluşlar arasında TK, Maliye Bakanlığı, İller Bankası, Gazi Üniversitesi, Dış Ticaret Müsteşarlığı, İş Kurumu, BDDK, PETKİM, TÜLOMSAŞ, Türk Patent Enstitüsü, TÜİK, TPAO, Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye Şeker Fabrikaları, Türk Telekom ve Vakıfbank'ı saydı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber