Eşmeli Okul Müdürleri Simav'a hayran kaldı

Uşak Eşme’de 30 okulda görev yapan idareciler Kütahya’nın Simav ilçesine gelerek okulları inceledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Aralık 2013 18:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eşmeli Okul Müdürleri Simav'a hayran kaldı

Simav İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün organizesinde gerçekleşen gezi programı renkli görüntülere ve diyaloğlara sahne oldu.

Simav'ı vuran 19 Mayıs 2011'deki 5.9'luk depremin ardından yeniden yapılan okulların fiziki yapısının başarıyada yansıdığını gözlemleyen Eşmeli okul yöneticileri Simav'ın depremi eğitimde fırsata dönüştürmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Sabah saat 10.00'da Hükümet Konağında hazır bulunan Eşmeli konuklarını alan Simavlı okul müdürleri onlara kendi okullarını gezdirdi. Öğleyin Cumhuriyet Anadolu Lisesi tarafından onurlarına verilen öğle yemeğine katılan Eşmeli konuklar daha sonra ilçe merkezini ve ardından da şifalı sularıyla ünlü Eynal kaplıcalarını gezdikten sonra Simav gezisini 1450 rakımlı Gölcük Orman İçi Dinlenme Tesislerindeki turistik geziyle noktaladı.

Akşamda Fen lisesinde onurlarına verilen akşam yemeğinin ardından ilçeden ayrılan Eşmeli konuklar Simav'a hayran kaldıklarını bildirdi.

Eşme İlçe Milli Eğitim Müdürü Erhan Ertem gezinin meslektaşları açısından son derece çok verimli geçtiğini bildirdi. İlçesinde görev yapan okul yöneticilerinin Simav'daki emsal okulları görerek bir kıyaslama yaptıklarını dile getiren Ertem, "Simav, depremi eğitimde fırsata dönüştürmüş. Simav'ın okullarının fiziki yapısı eğitimde başarıya da yansımış" dedi.

Simavlı meslektaşlarını Eşme'ye beklediğini kaydeden Ertem, "Bu tür geziler meslektaşlar açısından çok verimli geçiyor. Yönetici arkadaşlarımız kendi okulu ile bir başka yerdeki okulu kıyaslama imkanı buluyor. Eksikğini veya fazlasını görebiliyor" dedi.

Eşme Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Bekir Akyar, "Simav'daki okulların hem fiziki hem de eğitim başarısı gayet güzel. Eşme'nin de güzel. Ama Simav'da binaların yeniden inşa edilmesi gerçekten bizim çok hoşumuza gitti. Buradaki arkadaşlarımızın çalışmaları da çok güzel. Simav'dan etkilendik" şeklinde konuştu.

Eşme Sıtkı Çetin İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Aydın, "Simav'ın eğitim ve öğretim düzeyinin yüksek olduğunu gördük. Kütahya'ya büyük katkı verdiği belli. Bir beldeden 11 tane fen lisesi çıktığını gördüm. Bu beni çok etkiledi. Bunun sebebini sorduğumda çocuklara yaz tatilinde bile kitap okuma alışkanlığı kazandırıldığını öğrendim. Çocuklar her gün okula gelip 50 sayfa kitap okuyorlarmış. Okul gezisinde şunu gördüm. Deprem Simav'a yıkım getirmiş, ama Simav bu yıkımı kazanca dönüştürmüş ve yeni okullar kazanmış" dedi.

Gezi kapsamında okulunu ziyaret eden meslektaşı ile tanışmaktan ve onu okulunda gezdirmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Simav Hüma Hatun Anaokulu Müdürü Sema Olgun, "Böyle bir geziyi düzenleyen Simav İlçe Milli Eğikim Müdürümüz Mehmet Şirikçi ile Eşme İlçe Milli Eğitim Müdürü Erhan Ertem'e teşekkür ediyorum. Eşmeli konuklarımıza iyi bir ev sahipliği yapmaya çalıştık. Umarım meslektaşlarımızı memnun etmişizdir. Bizlerde Simavlı okul yöneticileri olarak en kısa sürede Eşme'ye gitmek ve bu güzel diyaloğu sürdürmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Simav'ın Eşmeli eğitimci konukları Simav'da bol bol tahin helvası ile seralardan hormonsuz domates ve salatalık alışverişi yaparak esnaflara ekonomik destek sağladı.(MY-EFE)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber