Yol işçilerinin maaş isyanı

Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde yol yapım işinde çalışan işçiler, ücretlerini almadıklarını ileri sürdüler.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Aralık 2013 19:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yol işçilerinin maaş isyanı

Taşeron olan firmada yol yapım işinde çalıştıklarını belirten Orhan Narin, Hikmet Kahraman ve Yunus Kiriş isimli işçiler maaşlarını alamadıklarını iddia ettiler. Yol inşaatında soğuk demirci olarak çalıştıklarını belirten Orhan Narin, 35-40 günlük çalışma ücretlerini taşeron firma tarafından ödenmemesi nedeniyle mağdur olduklarını dile getirdiler.

Firmadan ortalama 2 bin ile 3 bin arasında değişen alacaklarının olduğunu kaydeden Orhan Narin, "Taşeron olduğunu öğrendiğimiz firma ise ücretlerimizi ödemediği için mağdur edildik. Kütahya Bölge Çalışma Müdürlüğüne şikayetimizi ilettik. Ancak Hava şartları nedeniyle firma işi durdurdu ve şantiyeyi kapatma kararı aldı. Bizler alacaklarımızın ödenmesini istiyoruz" dedi.

Şantiye içerisinde Ordu ilinden gelen işçilerin de paralarını alamadıkları için memleketlerine gidemediklerini ifade eden Hikmet Kahraman isimli işçi ise, şantiye şefi tarafından paraların bugün yada yarın yatırılacağı şeklinde oyalandıklarını anlattı. Kış ayı olması nedeniyle doğalgaz faturalarını ödeyemediklerini kaydeden Kahraman, "Bölge Çalışma Müdürlüğü'ne yaptığımız başvurunun neticelenmesi 2 ayı bulu şeklinde cevap aldık. Bizim alacaklarımız şirket için küçük rakamlar ancak ödeme yapılmaması nedeniyle mağdur ediliyoruz" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber