Belediye başkanının konuşması töreni iptal ettirdi

Tarsus Kaymakamı Göç, İlçe Belediye Başkanı ve MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kocamaz'ın, ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü törenindeki konuşmasına tepki göstererek, törenin sonraki programlarını iptal etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Aralık 2013 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Belediye başkanının konuşması töreni iptal ettirdi

Tarsus Kaymakamı Hasan Göç, ilçe Belediye Başkanı ve MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Burhanettin Kocamaz'ın, ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü törenindeki konuşmasına tepki göstererek, törenin sonraki programlarını iptal edip, alandan ayrıldı.

Tören kapsamında protokol üyeleri, bando eşliğinde Tarsus Şehitliği'ne kadar yürüdü. Şehit mezarlarına karanfil bırakılması ve Kur'an-ı Kerim okunmasından sonra törenin yapılacağı Cumhuriyet Alanı'na geçildi.

Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından konuşma yapan Başkan Kocamaz, Tarsus'un kurtuluşunda emeği geçenleri saygı, rahmet ve minnetle andığını söyledi.

Kocamaz'ın, konuşmasının devamında İstanbul merkezli operasyonla ilgili hükümeti eleştiren sözlerine tepki gösteren AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, AK Parti İlçe Başkan Vekili Hasan Podak ile bir grup, tören alanından ayrıldı.

Kocamaz'ın konuşmasını tamamlamasının ardından Kaymakam Hasan Göç, halk oyunu ekibinin gösteri sunacağı, öğrencilerin şiir okuyacağı ve koşuda dereceye girenlere ödül verileceği törenin bittiğini anons yaptırarak protokoldeki yerinden kalktı.

Göç, tören alanından ayrılırken yanına gelen Kocamaz'a, "Bu tip konuşmaları başka yerde yapın. Aday olmuşsunuz belediye başkanlığına, Allah yardımcınız olsun. Burada hizmetleriniz olmuştur. Onu halkımız takdir eder ama bu tip ortamlarda, bu tip konuşmalar yapacağınız yerler değildir. Beni rahatsız etti" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber