Bursagaz ekonomiye değer katıyor

Almanya’da bir asra yakın enerji tecrübesine sahip olan EWE AG’nin ana hissedarı olduğu Bursagaz, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) düzenlediği “Ekonomiye Değer Katanlar 2013” ödül töreninde kurumlar vergisi sıralamasında 3’ncü sırada yer aldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Aralık 2013 14:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bursagaz ekonomiye değer katıyor

Almanya'da bir asra yakın enerji tecrübesine sahip olan EWE AG'nin ana hissedarı olduğu Bursagaz, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) düzenlediği "Ekonomiye Değer Katanlar 2013" ödül töreninde kurumlar vergisi sıralamasında 3'ncü sırada yer aldı.

Türkiye'nin en büyük doğalgaz dağıtım şirketlerinden olan Bursagaz, BTSO tarafından bu yıl 40'ıncısı düzenlenen Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni'nde 2012 yılında en fazla kurumlar vergisi ödeyerek 3'üncü şirket oldu. Bursagaz kurumlar vergisi sıralamasında 2010 yılınca 8'inci, 2011 yılında ise 5'nci, 2012 yılında ise 2'nci sırada yer almıştı.

Bursagaz'ın kurulduğu günden itibaren hayata geçirdiği projeler sayesinde her alanda örnek adımlar attığını dile getiren Genel Müdür Ahmet Hakan Tola, gelir vergisi sıralamasında 3'ncü sırada yer almalarının şaşırtıcı olmadığını belirtti. Şirket olarak yaptıkları alt ve üst yapı yatırımları sayesinde Bursa'da doğalgaz dağıtımı açısından önemli bir mesafe kat ettiklerini belirten Tola, "Bursa'dan kazandığımızı yine Bursa'ya harcıyoruz" dedi.

Bursagaz'ın 400'e yakın çalışanı 820 bin abonesi ve 700 bin gaz kullanıcısıyla büyük bir ekonomik değere sahip olduğuna işaret eden Tola, "Bursa'mız ve ülkemiz için büyük anlam ifade eden bu ekonomik değerin yansımalarını her alanda olduğu gibi vergi sıralamasında da görmüş olduk. Bursagaz olarak Bursa'dan kazandığımız, yatırım ve istihdam olarak hem şehrimize, hem ülkemize dönüyor. Bundan dolayı çok mutluyuz. Bu yıl BTSO tarafından düzenlenen Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni'nde kurumlar vergisi sıralamasında üçüncülük ödülü aldık ve bunu önemli bir başarı olarak görüyoruz. Bu başarının ortaya çıkmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

İş süreçlerindeki istikrarlı çalışma ve doğru stratejilerle bu başarıyı elde ettiklerini kaydeden Tola, Bursagaz'ın enerji sektöründeki çalışmaları ve ödediği vergiler ile oluşturduğu katma değeri, ülke ve şehir ekonomisine katkı sağlayarak sürdüreceklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber