Bugün 6 ilde, akşam saatlerinde eylemler yapıldı

Bazı illerde yolsuzluk protestoları yapıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Aralık 2013 23:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bugün 6 ilde, akşam saatlerinde eylemler yapıldı

Eskişehir, Kocaeli ve Hatay'da, İstanbul merkezli operasyon nedeniyle izinsiz gösteri yapıldı.

Eskişehir'de Yeni Bağlar Mahallesi Üniversite Caddesi'ndeki bir alışveriş merkezi önünde toplanan yaklaşık 250 kişilik grup, çeşitli sloganlar atarak, İstiklal Mahallesi Adalar Mevkisi'ne doğru yürüyüşe geçti. Adalar Mevkisi yakınındaki İsmet İnönü Caddesi'ne gelen grup, buradan Yunus Emre Caddesi'nde bulunan AK Parti İl Başkanlığı önüne yürümek istedi. Bunun üzerine grubun bir bölümü ayrılırken yaklaşık 80 kişilik grup, Yunus Emre Caddesi'ne geldi.

Çevik kuvvet ekipleri grubun geçişine izin vermedi. Bu sırada, gruptakiler arasında polise taş atılmaması konusunda kısa süreli tartışma yaşandı.

Grup üyeleri, çevik kuvvet barikatı önünde basın açıklaması yaptıktan sonra dağıldı.

- Kocaeli

Kocaeli'de, Cumhuriyet Parkı'nda toplanan bir grup, sloganlar atarak Yürüyüş Yolu üzerinden Leyla Atakan Caddesi'ne kadar yürüdükten sonra tekrar parka döndü.

Parkta bir süre slogan attıktan sonra dağılan grup üyelerinin bazıları ile Belediye İş Hanı yakınlarında bazı vatandaşlar arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine, yürüyüş yapan gruptan olduğu öğrenilen bir kişi başına aldığı darbe sonucu yaralandı.

Yaralı Ersin Davran, 112 Acil Servis ekiplerince olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Kocaeli Devlet Hastanesine kaldırıldı.

- Hatay

Hatay'da, Armutlu Mahallesi'nde ellerindeki pankartlarla toplanan Halkların Demokratik Partisi üyesi bir grup, basın açıklaması yaptıktan sonra dağıldı. Grup üyelerinden bazıları, mahallede tekrar toplanarak Gündüz Caddesi'ne kadar yürüdü.

Burada barikat kurup, ateş yakan gruba dağılmaları uyarısında bulunan polis, eylemin sonlandırılmaması üzerine tazyikli suyla müdahale etti. Göstericiler, polise taş, sopa ve havai fişekle saldırıda bulundu

Edirne

Edirne'de izinsiz gösteri

Öte yandan, Edirne'de de izinsiz gösteri düzenlendi. Zübeyde Hanım Parkı'nda toplanan üniversite öğrencileri ve vatandaşlardan oluşan grup, pankartlar ve sloganlar eşliğinde AK Parti İl Başkanlığı önüne kadar yürüdü. Gruptakiler, yapılan açıklamanın ardından dağıldı.

İstanbul

İstanbul'daki izinsiz gösteri

Taksim Meydanı'nda izinsiz gösteri yaptıktan sonra Beyoğlu'nun ara sokaklarında polise taş, şişe ve havai fişek atan göstericilere müdahale devam ediyor.

Taksim Meydanı'nda izinsiz gösteri yapan ve uyarılara rağmen dağılmayan gruptakiler, polisin tazyikli suyla müdahalesinin ardından Beyoğlu'nun ara sokaklarına kaçarak eylemlerini sürdürdü.

Çevik kuvvet ekiplerine taş, şişe ve havai fişek atan göstericilere zaman zaman tazyikli su ve biber gazıyla müdahale ediliyor.

Bazı göstericilerin gözaltına alındığı müdahale sırasında İstiklal Caddesi'nden geçen bazı vatandaşların dükkanlara sığındığı, kimi iş yerlerinin kepenklerini kapattığı görüldü.

Sağlık ekiplerinin de önlem amaçlı olarak İstiklal Caddesi'nde beklediği gözlendi.

Ankara

Ankara'da izinsiz gösteriye polis müdahalesi

Kendilerine "Ankara Dayanışması" adını veren bir grup, Güvenpark'ta toplandı.

Buradan sloganlarla AK Parti İl Başkanlığına yürümek isteyen grup, eylemlerinin izinsiz olduğu gerekçesiyle çevik kuvvet ekiplerince Meşrutiyet Caddesi'nde durduruldu.

Bu sırada, gruptakiler, caddedeki Halk Bankası binasının kapılarını tekmelemeye başladı ve havai fişek attı. Bunun üzerine polis, gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Müdahalenin ardından, gruptakiler ara sokaklara dağıldı.

Bu arada, Türkiye Gençlik Birliği üyesi bir grup da yine Güvenpark'ta bir araya geldi.

Gruptakiler, çeşitli sloganlar atarak AK Parti İl Başkanlığı'na yürüdü. Grup, burada yapılan basın açıklamasının ardından dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber