'Kıyamet koparken bile fidan dikin'

Ordu’da, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından başlatılan "Ağaç Kesme, Fidan Dik” projesi kapsamında vatandaşlara 2 bin adet çam fidanı dağıtıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Aralık 2013 11:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Kıyamet koparken bile fidan dikin'

İlkadım anıtında gerçekleştirilen etkinliğe Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Giresun Orman Bölge Müdürü Celal Pir, Belediye Başkan Yardımcısı Ergun Alaybeyoğlu, İl Emniyet Müdürü Hakan Kırmacı, daire müdürleri, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Protokol mensupları tarafından çam fidanları vatandaşlara dağıtılırken, Ordu Valisi Kenan Çiftçi yaptığı açıklamada, "Avrupa'da eskiden ağaçlar kesilir onlar yıl başında süslenirdi. Plastik ürünler artmaya başlanınca Avrupa'da da dahil kimse ağaç kesmiyor, ağaç katliamı yapmıyor. Bunları da süsleyip hediyeler falan koymuyor. Bu vesile ile daha önceki yıllarda yapılan organizasyon gibi 'Ağaç kesmeyelim, fidan dikelim' çerçevesinde bu organizasyona katıldık. Bütün arkadaşlarımızı ağaç dikmeye davet ediyoruz. Ağaç bizim için çok önemlidir. İnsana hürmet edeceksiniz, hayvanı seveceksiniz, tabiatı ve bitkileri de seveceksiniz diyoruz. Bir diğer felsefemizde kıyamet koparken bile fidanı dikin diyoruz. Bu vesileyle buraya gelen kardeşlerimize ağaçları dağıtıyoruz" diye konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber