Servis şoförlerinin maaş isyanı

Çanakkale’nin Lapseki ilçesine bağlı köylere taşımalı eğitim yapan servis şoförleri 2013-2014 eğitim-öğretim yılı başladığından bu yana 4 aydır hak edişlerini alamadıklarını öne sürdüler..

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Aralık 2013 11:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Servis şoförlerinin maaş isyanı

Lapseki İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne giderek konu hakkında bilgi alan servis şoförleri bazı meslektaşlarının evraklarını tamamlamadığı için sorun yaşandığı cevabını aldı. Kendilerine destek olması için ihaleyi alan Lapseki Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı İbrahim Ergin gecikmeye isyan ederek evrakları tam olan servis şoförlerinin ücretlerinin ödenmesini istedi.

BAŞKAN ERGİN " KURUMLAR TOPU BİRBİRİNE ATIYOR"

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Yetkilileri tarafından bazı şoförlerin evrakları eksik olsa dahi hak edişlerinin ödenebileceği bilgisini aldığını iddia eden alan Lapseki Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı İbrahim Ergin, "Özel İdareye gittiğimizde 'bize evrakları gelenlerin ödeme emirlerini en fazla bir gün geciktirmeyle çıkartıyoruz' bilgisi geliyor. İki kurum arasında sıkıştık. Ne yapacağımızı şaşırdık" dedi.

4 AYLIK GECİKME ŞOFÖRLERİ İSYAN ETTİRDİ

Öğrencileri her zorluğa rağmen eğitimlerini sağlıklı eğitim alabilmeleri için borçlanan servis şoförleri yaptıkları açıklamada, "Bazı arkadaşlarımızın bin lira mazot borcu var. 2014 yılında ücret alabilmek için bizlerden 'vergi borcu yoktur' yazısı istenecek. Nasıl bu belgeyi temin edeceğiz? Borç batağı içinde kaldık. Birkaç arkadaşımızın düzensizliğini herkese mal etmek çok yanlış. Evrakları tam olanların maaşlarını biz öderiz diyorlar. Peki, 4 aydır bunu iddia eden yetkililerin mantıkları bunu nasıl açıklayacak. Devlet onlara 4 ay maaş vermese ne olur bir düşünsünler. Amacımız kimseyi zan altında bırakmak değil. Sesimizi duyurabilmek için en sonunda basına demeç vermeyi uygun bulduk. Sayın valimizde bu konuyla ilgilensin. Neden kurumlar 4 aydır gecikmeli iş yapıyorlar. Neden zamanında ödeme emirleri belgeleri tam olan arkadaşlarımıza çıkartılmadı. Biz her şeye rağmen güler yüzle evlatlarımızı okullara eğitim almaları için taşıyoruz" diyerek sitem ettiler.

İl Özel İdaresi, evrakların kendilerine ulaşması halinde ödeme emirlerinin çıkarılabileceği bilgisini verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber