Polisten çocuklara 'taş atmayın' dersi

Polis dersin sonunda çocukların spora yönelmesi için forma, eşofman ve top dağıttı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Aralık 2013 13:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Polisten çocuklara 'taş atmayın' dersi

Adana Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik ve Yüreğir İlçe Emniyet Müdürlüğü, çocukların polise taş atmak isterken bir belediye otobüs şoförünün ve bir de çocuğun ölümüne neden olmasının ardından korsan gösterilerin sık sık meydana geldiği yerlerdeki okullara giderek taş atmanın sakıncalarını anlattı.

Adana'nın merkez Yüreğir ilçesine bağlı Anadolu Mahallesi'nde 17 Kasım Pazar günü Çukurova Caddesi'nde yoldan geçen belediye otobüsüne PKK yandaşlarınca taşlı saldırıda bulunulması sırasında başına taş isabet eden şoför Ali Köse (27) ağır yaralanmış, kontrolden çıkan otobüsün çarptığı 6 yaşındaki İbrahim Taşkıran ise hayatını kaybetmişti. Köse de tedavi gördüğü hastanede 11 gün sonra hayatını kaybetmişti.

Bu olayın ardından Adana Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik ve Yüreğir İlçe Emniyet Müdürlüğü, korsan gösterilerde özellikle çocukların kullanılması nedeniyle okullarda çocuklarla buluşmaya karar verdi.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nde görevli polisler sık sık korsan gösterinin yaşandığı Anadolu Mahallesi'nde bulunan okulları tek tek gezerek derslere girip, çocuklara korsan gösterilerin zararlarını anlatmaya başladı.

Polis, çocuklarla yakından ilgilenerek, önce polise neden taş attıklarını da sordu. Bazı öğrenciler, "Arkadaşlarımız bizi oyun oynamaya çağırdı, sonra onlar polise taş attı biz de attık. Biz bunu oyun zannediyorduk, suç olduğunu bilsek polise taş atmayız" dediler.

Bazı çocuklar ise mahalleden ağabeylerinin para verip polisi kötüleyerek taş attırdığını söyledi.

Polis bunun üzerine öğrencilere, "Biz kesinlikle sizin düşmanınız değiliz. Bizim polis olarak burada bulunmamızın sebebi sizin can ve mal güvenliğini sağlamamız içindir. Biz sizin için varız. Sizin hiçbirinize zarar gelmesini istemeyiz. Ayrıca oyun oynamak istiyorsanız biz her zaman sizinle oyun oynayabiliriz. Sizi parklara götürebiliriz. Polise taş atmak, kamu malına zarar vermek suçtur. Geçtiğimiz günlerde taş atılması nedeniyle biri çocuk iki kişi öldü. Bunların çok ağır cezaları var. Suç işleyerek geleceğinizi karartmayın. Siz okuyup bu ülke için faydalı bireyler olacaksınız" dedi.

Polis daha sonra öğrencilerin boş zamanlarında futbol oynaması için futbol topu, forma ve eşofman hediye etti.

Futbol topuna ve formaya kavuşan öğrenciler de polise teşekkür etti.

Polisin bu uygulamasından sonra Çukurova Caddesi'nde korsan gösterilerin yaşanmadığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber