Bakanlık 6,5 milyon konutun dönüşümünü hedefliyor

Nihai hedefimiz Cumhuriyetimizin 100. yılında 3,5 milyon, önümüzdeki 20 yılda ise 6,5 milyon birim konutun dönüşümünü gerçekleştirmek. Bu büyük dönüşüm hareketi ve çevre faaliyetlerimiz sayesinde, hedeflediğimiz 'yaşanabilir çevre ve marka şehirler'e sahip Türkiye'ye ulaşmayı temenni ediyorum

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Aralık 2013 16:21, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Bakanlık 6,5 milyon konutun dönüşümünü hedefliyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Cumhuriyetin 100. yılında 3,5 milyon, gelecek 20 yılda ise 6,5 milyon birim konutun dönüşümünü gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirterek, "Bu büyük dönüşüm hareketi ve çevre faaliyetlerimiz sayesinde, hedeflediğimiz 'yaşanabilir çevre ve marka şehirler'e sahip Türkiye'ye ulaşmayı temenni ediyorum" ifadesini kullandı.

Güllüce, yayımladığı yeni yıl mesajında, "lider ülke, yaşanabilir çevre ve marka şehirler" hedefleri için çalışan AK Parti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çevre duyarlılığı ile şehircilik vizyonunun en güzel yansımasının, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının kurulması ve kuruluşundan itibaren yürüttüğü çalışmalar olduğunu belirtti.

Bakanlık olarak ülkeyi hava kalitesi, iklim değişikliği, biyoçeşitlilik, çevre sağlığı ve sürdürülebilir kalkınmada dünya standartlarının üzerine çıkarmak istediklerini vurgulayan Güllüce, 2007-2023 yıllarını kapsayan "AB Entegre Çevre Uyum Stratejisi" kapsamında su, katı atık, hava, endüstriyel kirlilik kontrolü ve doğa koruma sektörlerine yönelik yoğun çalışmalar gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Geçen yıldan itibaren modern şehirleşme açısından da zorunlu hale gelen kentsel dönüşüm hamlesini başlattıklarını hatırlatan Güllüce, bu yıl 200 bin hedefini aşarak 253 bin birimin dönüşümünü sağladıklarını ifade etti.

Gelecek yıl da 400 bin hedefini aşarak toplam 500 bin bağımsız birimin dönüşümünü başlatmayı istediklerini dile getiren Güllüce, şunları kaydetti:

"Nihai hedefimiz Cumhuriyetimizin 100. yılında 3,5 milyon, önümüzdeki 20 yılda ise 6,5 milyon birim konutun dönüşümünü gerçekleştirmektir. Bu büyük dönüşüm hareketi ve çevre faaliyetlerimiz sayesinde, yeni atandığım Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevimde, tüm çalışanlarımız ve aziz milletimizle hedeflediğimiz 'yaşanabilir çevre ve marka şehirler'e sahip Türkiye'ye ulaşmayı temenni ediyorum. 2014'ün şehirlerimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber