Salon başkanının bilgisizliği, KBYS sınavında, öğretmeni mağdur etti

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Mayıs 2006 10:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

(Uzman Öğretmenlik) Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi H.Bayraktar Binası Bodrum Kat 22 nolu sınıfta girdim.

Sınav başladıktan yaklaşık 1 saat sonra rahatsızlandım,WC ye gitmek için salon başkanından izin istedim.Böyle bir şeyin yasak olduğunu söyleyip izin vermedi.10-15 dakika sonra rahatsızlığım artınca salondaki diğer görevliye söyledim. O'da salon başkanı gelince söylerim dedi. O anda salon başkanı sınıfta değildi, yaklaşık yarım saat sonra gelen salon başkanına durumu iletti yine izin vermedi.Artık dayanamayacak bir hale geldim, salon başkanının yanına gidip ?

"Hocam burada 3 kişisiniz, arkadaşlardan biri yanımda gelsin bir WC ye gideyim yoksa sınavı bırakmak zorunda kalacağım.?" dedim.Yine izin vermedi. Ben de sınav bitimine yaklaşık 1 saat kala sınav salonundan ayrılmak zorunda kaldım. Tabi ki hiç okuyamadığım yaklaşık 55-60 soru öylece kaldı, 2.saatte yaptıklarımın da çok sağlıklı olduğu söylenemez zaten.

Dışarı çıktıktan sonra sınavdan erken çıkan arkadaşlarla görüştüğümde bütün salonlarda bu tip acil ihtiyaçlarda izin verildiğini duydum. Sınav Bina Sorumlusuna gidip durumu söylediğimde çok şaşırdı ve böyle bişey olamayacağını söyledi. Meğer Salon Başkanlarına ÖSYM nin verdiği Sınav Uygulama Kılavuzunda bu durum açık olarak belirtilmiş ve kesinlikle bu durumdakilerin görevli nezaretinde dışarı çıkmalarına imkan tanınmıştı. Ben Bina Sınav Sorumlusuyla görüşürken bu arada sınav bitti. Salon başkanı cevap kağıtlarını teslim etmeye geldiğinde karşılaştım.

Ben "Hocam bana izin vermeniz gerekiyormuş, Sınav uygulama Kılavuzunun 21.maddesinde öyle yazıyormuş,diğer bütün salonlarda izin verilmiş.?" dediğimde Salon başkanı umursamaz bir tavırla "Evet öyle oldu hocam,bizde sen çıkınca fark ettik ne yapalım, yapacak bişey yok, istersen yazılı müracaatta bulunun?" dedi. Diğer binada bulunan ÖSYM görevlilerine gittim, yazılı şikayette bulundum.(Ben çıktıktan sonra yırtıp atmadılarsa tabi)

Benim için bişey yapamayacaklarını, salon başkanının sınavı yanlış uyguladığını söylediler. İşin özü Salon başkanının keyfi ve sorumsuz tutumu nedeniyle ben mağdur oldum. Muhtemelen de sınavı kazanamayacağım.(En az 60 almam gereken bir sınavda 180 sorudan 55 tanesini hiç okuyamazsam nasıl kazabilirim ki?)

Umarım ÖSYM veya diğer yetkililer bu olayla ilgilenirler. En azından bu salonda görev alanlara bi daha görev vermezler.bu sınav için hak etmeden aldıkları ücretleri iade alırlar. Ben hakkımı gaspeden bu insanlara Hakkımı helal etmiyorum.

Haberi yazan: Hakan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber