Üniversitede, ?göbek atma' soruşturması

Haber Giriş : 01 Mayıs 2006 09:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SELÇUK Üniversitesi Rektörlüğü Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Bürosu'nda görev yapan biri sözleşmeli 3'ü geçici işçi 4 sekreterin, mesai saatinde göbek atıp, seksi danslar eşliğinde öpüşmelerinin kamera görüntüleri internet sitelerine, öğretim üyelerinin web adreslerine gönderilince, Rektörlük olayla ilgili soruşturma başlattı.

Geçici işçi olan 3 sekreterin işine son verilirken, sözleşmeli personel olan sekreter 24 yaşındaki Neriman Akbay, Konya'ya 150 kilometre uzaklıktaki Bozkır İlçesi Meslek Yüksek Okulu'na atandı. Üniversite yönetimi, şimdi bu görüntüleri internet sitelerine ve öğretim görevlilerinin web adreslerine gönderen kişiyi bulmaya çalışıyor.

Görüntülerde, Rektörlük binasının zemin katında bulunan Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Bürosu'nda görevli sekreterler Neriman Akbay, Meltem Tüzün (25), Meral Yüce (26) ve Damla Akalın, mesai saati içinde kapılarını kilitleyerek radyodan çalan müzik eşliğinde önce göbek atıyor, ardından iki sekreter birbirlerine sarılarak dans eşliğinde öpüşüp, birbirlerinin gögüslerini avuçluyor. Üniversite koridorunda, podyuma çıkmış manken gibi yürüyen sekreterlerden birisi, ?Biri girecek içeri ve mahvalocağaz' derken, diğerinin ise, ?Bu görüntüler basının eline geçse rezil oluruz' demesi dikkat çekiyor.

BİLGİSAYARA KENDİLERİ AKTARDI
Sekreterler daha sonra kameradaki görüntüleri çalıştıkları bilgisayara aktardı. Henüz kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişiler de, bilgisayardaki bu görüntüleri önce üniversitede görevli öğretim görevlilerinin web adreslerine, ardından da internet sitelerine gönderdi.

Sekreterlerin görüntüleri bir çok internet sitesinde yayınlanınca, öğretim üyelerinin uyarısı üzerine Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü olayla ilgili soruşturma başlattı. Üniversite kurulu, geçici işçi statüsünde çalışan Meltem Tüzün, Meral Yüce ve Damla Akalın'ın işine son verdi. Sözleşmeli personel statüsündeki Neriman Akbay ise Konya'ya 150 kilometre uzaklıktaki Bozkır İlçesi'nde bulunan Meslek Yüksek Okulu'na atandı.

Görüntüleri kendilerinin çektiğini doğrulayan sekreter Akbay, ?Keyifli bir gündü ve hepimiz neşeliydik. Bir kamu kurumunda oynayıp bu tarz hareketler yapmamız yanlıştı. Bu nedenle soruşturma geçirip başka bir yere atanmış olmaktan dolayı çok üzgünüm. Görüntülerimizi çekerken olayın bu kadar büyüyüp internet sitelerine ve öğretim görevlilerinin web adreslerine gönderileceğini tahmin etmemiştik. Bu görüntüleri dağıtan kişi bulunur bulunmaz, hakkında suç duyurusunda bulunacağım'' dedi.

Selçuk Üniversitesi yönetimi ise şimdi bu görüntüleri internet sitelerinde yayınlayan ve öğretim görevlilerinin adreslerine gönderen kişi ya da kişileri bulmaya çalışıyor.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber