Kopyacıya sıfır yok , teneffüs azalacak

Haber Giriş : 01 Mayıs 2006 09:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'ni değiştirerek "sözlü" uygulamasını kaldırdı. Sınıf geçmeyi zorlaştıran düzenlemeye göre, öğrenciye sözlü notu değil, hazırlayacağı performans ödevinden not verilecek, engelli öğrenciler de yaşıtlarıyla aynı okulda eğitim alacak.

Resmi Gazete'de yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderilen ve önümüzdeki yıldan itibaren uygulamaya girecek yönetmelikteki yeni düzenlemelerden bazıları şöyle:

- Yıl sonunda yetersizliği görülen öğrenciler için yetiştirme kursu açılacak ve başarılı olanlar bir üst sınıfa geçebilecek.

- Öğrenci ya doğrudan sınıf geçecek ya da kalacak. Öğrencinin sınıf tekrarı kararı için velisine danışılmayacak.

- Kopya çeken öğrenciye sıfır verilmeyecek, sınavı geçersiz sayılacak. Yarıyıl notu hesaplanırken sınavda boş kağıt vermiş gibi kabul edilerek ortalamaya dahil edilecek.

- 1 - 3. sınıfta sınav olmayacak. Öğrenci, ödev, proje ve performansından not alacak. 4 - 8. sınıfta bir yarıyılda haftalık ders saati üçten az olan derslerde en az 2, üç ve üçten fazla olan derslerde de en az 3 sınav yapılacak.

- Bilgi ve becerisi okuduğu sınıf düzeyinin üstünde olan öğrencilere verilen sınıf yükseltme hakkından sadece 1 - 5. sınıfta okuyanlar değil, 6-7. sınıftakiler de yararlanacak.

- Seçmeli derslere not verilmeyecek.

- Öğrencinin, 18 davranışı pekiyi, iyi ve orta yerine "gelişim düzeyinin üstünde", "gelişim düzeyine uygun" ve "ek desteğe ihtiyacı var" diye değerlendirilecek.

Teneffüs azalacak

- Tam gün eğitimde en az 60 en çok 90 dakika olan teneffüs saati en az 40 en çok 60 dakikaya düşecek.

- İlde yapılacak merkezi sınava sadece 6-8. sınıfta okuyan tüm öğrenciler zorunlu katılacak.

- Pansiyonlu okullar kapatılacak. 280 pansiyonlu okul, yatılı bölge ilköğretim okullarıyla birleştirilecek

Milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber