Kaçak VIP'te CHP'li vekille yakalandı

Hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve çeşitli suçlardan aranan bir kişi, CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt ile havalimanının VIP kısmından geçerken yakalandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ocak 2014 07:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğüt'ün fazla tanımıyorum dediği Necmettin İ'nin üzerinden başkası adına düzenlenmiş ehliyet çıktı

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, 26 Aralık 2013 tarihinde uçakla Adana Havalimanı'na geldi. Öğüt, saat 20.30 sıralarında yanındaki Necmettin İ. (43) ile birlikte VIP'e geçti.

Bu sırada, Necmettin İ. tarafından dolandırıldığını ileri sürerek savcılığa suç duyurusunda bulunan M.K. adlı kişi de arkadaşını karşılamak üzere havalimanına gelince VIP'te Necmettin İ'yi milletvekiliyle birlikte gördü. M.K. hemen polise ihbarda bulundu. Polis, Öğüt ve Necmettin İ'nin yanına giderek şahsa kimlik sordu.

MİSAFİRİM DEDİ

Bunun üzerine Öğüt, şahsın misafiri olduğunu belirtti. Polis ise Necmettin İ'nin 'ruhsatsız silah ile mermi bulundurmak ve satmak' suçlarından 10 ay 5 gün hapis cezasıyla arandığını ve hakkında çeşitli suçlardan dava açıldığının belgesini Öğüt'e gösterdi. Necmettin İ'nin üzerinde eniştesi adına düzenlenmiş ehliyet çıktı. Bu olaylar yaşandıktan sonra CHP'li Öğüt, Necmettin İ'den ayrılarak programına katılmak üzere şehir merkezine geçti. İşlemleri tamamlanan ve mahkemeye sevkedilen Necmettin İ'nin cezasının para cezasına çevrildiği öğrenildi.

FAZLA TANIMIYORMUŞ

Olaya ilişkin, Necmettin İ. hakkında yakalama kararı olduğunu bilmediğini, olay günü öğrendiğini söyleyen Öğüt, 'Silah bulundurmadan ceza almış. Ama şimdi serbest bırakıldı' dedi. Necmettin İ'yi fazla tanımadığını söyleyen Öğüt, 'Benimle geçmedi. Yani şöyle orada bir Adanalı arkadaşı varmış beraber geldiler. Adanalı bir başka milletvekili de vardı. Hep beraber geldik' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber