TBMM'de bugün...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Mayıs 2006 10:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Arınç, saat 12.30'da toplanacak Danışma Kurulu'na başkanlık edecek. Arınç, saat 19.30'da ise Parlamento Muhabirleri Derneği'nin (PMD) Tören Salonunda yapılacak 42. Kuruluş Yıldönümü Törenine katılacak.

Saat 10.30'da toplanacak Adalet Komisyonunda, Terörle Mücadele Yasa Tasarısı ele alınıyor.

AK Parti Meclis Grubu saat 11.00'de, CHP Grubu ise saat 13.00'te toplanacak.

Zeytin ve Zeytinyağı Üreticilerinin Sorunlarını Araştırma Komisyonu, saat 14.00'te toplanacak.

Saat 14.30'da toplanacak KİT Komisyonunda, TPAO'nun hesapları denetlenecek.

Saat 15.00'te toplanacak TBMM Genel Kurulu'nda, araçların ağırlık ve boyut kontrolünü İçişleri Bakanlığına devreden Karayolları Trafik Yasası değişikliği teklifi görüşülecek.

Saat 15.00'te toplanacak Plan ve Bütçe Komisyonunda, tutulu satış (mortgage) yasa tasarısı görüşülecek.

Saat 16.00'da toplanacak Sağlık Komisyonunda, Konut Edindirme Yardımı'nın (KEY) hak sahiplerine ödenmesine ilişkin tasarı ele alınacak.


TBMM'NİN BUGÜNKÜ GÜNDEMİ, TMY VE 6. MADDE

TBMM Adalet Komisyonu, Terörle Mücadele Kanunu`nda değişiklik öngören tasarıyı bugün ele alacak.

TBMM İçişleri ve AB Uyum Komisyonları'nda geçen hafta ele alınan ve CHP Lideri Deniz Baykal'ın, "terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın da etkin pişmanlık hükmünü düzenleyen 6. maddesinden yararlanmasına imkan sağladığını" öne sürdüğü tasarıyı, Adalet Komisyonu, esas komisyon olarak görüşecek. Tasarıya göre, terör örgütünün faaliyeti çerçevesinde işlenen çeşitli suçlar "terör suçu" olarak kabul edilerek, terör suçunun kapsamı genişletirken, cebir, şiddet ve tehdit içermeseler bile terör örgütünün faaliyeti çerçevesinde işlenen çeşitli suçlar da "terör suçu" sayılıyor. Buna göre, kasten adam öldürme ve yaralama suçları, cebir ve şiddet içeren eylemler, terör suçu kabul edilecek. Terör örgütü kuranlar, yönetenlerle bu örgüte üye olanlar, TCK'nın "silahlı örgüt" başlıklı 314. maddesine göre cezalandırılacak. Örgütün faaliyetini düzenleyenler de örgütün yöneticisi olarak cezalandırılacak. Buna göre, silahlı örgüt kuran veya yöneten kişiye, 10 yıldan 15 yıla kadar, örgüte üye olanlara 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası verilecek. Tartışılan hüküm, terör örgütünün kurucusu, yöneticisi veya üyeleri, TCK'nın 221. maddesinde düzenlenen "etkin pişmanlık" hükümlerinden yararlanabilecek.

Bilindiği gibi geçen hafta CHP Lideri Baykal, bir basın toplantısıyla bu hükmün Abdullah Öcalan'ı da kapsadığını iddia etmişti. Abdullah Öcalan'ın da yararlanmasına neden olacağı iddiasıyla tartışma konusu olan bu hüküm, söz konusu kişilerin, etkin pişmanlık hükümlerinden ancak bir defa yararlanmasını öngörüyor. Tasarıyla terörün finansmanı suçu tanımlanıyor. Buna göre, tümüyle veya kısmen terör suçlarının işlenmesinde kullanılacağını bilerek ve isteyerek doğrudan veya dolaylı olarak fon sağlayan veya toplayanlar, 1 yıldan 5 yıla kadar hapis ve 150 günden bin 500 güne kadar adli para cezasına çarptırılacak. Kolluk kuvvetleri, terör örgütlerine yönelik operasyonlarda, "teslim ol" emrine itaat etmeyerek silah kullanmaya teşebbüs edenlere karşı, tehlikeyi etkisiz kılabilecek ölçü ve orantıda, duraksamadan silah kullanma hakkına sahip olacak.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber