Paralel yapı soruşturması Yargıtay'a...

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı iki önemli konuya dair soruşturmada görevsizlik kararı verdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ocak 2014 16:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Paralel yapı soruşturması Yargıtay'a...

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, TSK'nın suç duyurusunu yetkisizlik kararı ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi.

Savcılık ayrıca, YARSAV'ın yaptığı Yargıtay'daki imam iddiaları ile ilgili dosyayı da görevsizlik kararı ile Yargıtay'a gönderdi. YARSAV, AK Parti'li Şahin'in ifadeleri üzerine suç duyurusunda bulunmuştu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Genelkurmay Başkanlığının Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensuplarının yargılandığı bazı davalarla ilgili suç duyurusuna ilişkin soruşturma dosyasını "yetkisizlik" kararıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in Yargıtaydaki bir davaya ilişkin ifadelerinin ardından YARSAV'ın bulunduğu suç duyurusuna yönelik soruşturmayı ise "görevsizlik" kararıyla Yargıtay 1. Başkanlık Kuruluna gönderdi.

Basın Sözcülüğü görevi de bulunan Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Nuri Yiğit, gazetecilere yaptığı açıklamada, Genelkurmay Başkanlığının suç duyurusunun ardından başlatılan soruşturma dosyasını "yetkisizlik" kararıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdiklerini bildirdi.

Yiğit, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in Yargıtaydaki bir davaya ilişkin ifadelerinin ardından YARSAV'ın suç duyurusuna yönelik soruşturmayı ise "görevsizlik" kararıyla Yargıtay 1. Başkanlık Kuruluna gönderdiklerini açıkladı.

YARSAV'ın suç duyurusu Yargıtayda

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in Yargıtaydaki bir davaya ilişkin ifadelerinin ardından Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) tarafından yapılan suç duyurusuyla ilgili görevsizlik kararı vererek gönderdiği dosya Yargıtaya ulaştı.

İddialara konu olan kişinin Yargıtay üyesi olması halinde olayı araştırmak üzere en kıdemli ceza dairesi üyesi atanacak.

Kıdemli üye, araştırma yaparak ön raporunu hazırlayacak. Olayın ciddi bulunması halinde konuyla ilgili soruşturma açılması için yine Yargıtay üyeleri arasından bir muhakkik (soruşturmacı) belirlenecek.

Muhakkik üye, şikayet konusuyla ilgili tüm delilleri toplayacak, isterse şikayetçiyi, tanığı dinleyecek ve olayın sübuta erip ermediğini araştıracak.

Muhakkik üyenin raporuna göre, olayın gerçekleştiğine karar verilmesi durumunda Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu toplanacak. Şikayete konu olayın kişisel suç içermesi halinde dosya Yargıtay Ceza Genel Kurulunda incelenecek.

Görevden kaynaklı bir suç işlendiği kanısına varılırsa şikayete konu üyeyle ilgili Yüce Divan yargılaması gündeme gelebilecek.

Savcılığın, evrakı, suç duyurusunda "yüksek yargıç" ifadesi geçtiği gerekçesiyle takdir ve ifası açısından yetkili organ olan Yargıtay Birinci Başkanlık Kuruluna gönderdiği belirtildi.

Savcılığın, görevsizlik kararı vererek Yargıtaya gönderdiği yazıda suç tanımı "görevi kötüye kullanma ve yasa dışı örgüt" iddiası olarak yer aldığı ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber