Yemek yardımı neden parasal olarak yapılmıyor?

Maliye Bakanlığı yemek yardımının parasal olarak yapılmamasına gerekçe olarak mevzuatı delil gösterdi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 05 Ocak 2014 00:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yemek yardımı neden parasal olarak yapılmıyor?

Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü, 3 Ocak 2014 tarihinde mali ve sosyal haklar genelgesini yayımladı. Genelgenin maddesi şu şekildedir:

"6- 657 sayılı Kanunun 212 nci maddesi uyarınca hazırlanan ve 19/11/1986 tarihli ve 86/11220 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliğinde, Devlet memurlarının yiyecek yardımından hangi hallerde ve ne şekilde faydalanacakları ve bu yardımın uygulanma esasları belirlenmiş bulunmaktadır. Anılan Yönetmelikte yiyecek yardımının yemek verme şeklinde yapılacağı ve bu yardım karşılığında hiçbir şekilde nakden bir ödemede bulunulmayacağı, yiyecek yardımının gerektirdiği giderlerin, yemek maliyetlerinin yarısını aşmamak üzere, bu amaçla kurum bütçelerine konulacak ödeneklerle karşılanacağı hüküm altına alınmıştır. Dolayısıyla kurum bütçelerine yiyecek yardımı karşılığı olarak konulan ödeneğin, memurlara yemek vermek üzere bu Yönetmelik hükümlerine göre kurulmuş olan ve söz konusu hizmeti yerine getiren ilgili yemek servisine ödenecektir."

BUMKO bu açıklamasıyla bir çok memur tarafından sorulan soruya açıklama getirmektedir. Açıklamada, bunun yapılmasına engel olan durumun yönetmelik hükmü olduğu belirtilmektedir. Oysaki bu yönetmelik hükmünü bir Bakanlar Kurulu Kararıyla değiştirmek kolaydır, yeterki haklı bir talebe çözüm bulunmak istensin...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber