Beton santral isyanı

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde tarım alanına kurulmak istenen beton santraline karşı çıkan vatandaşlar, tesisi kuracak firma tarafından etrafı beton duvarla çevrilen 8 dönüm arazide toplanarak alkışlı eylem yaptı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 05 Ocak 2014 21:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Beton santral isyanı

Alanya'ya 30 kilometre uzaklıktaki Aliefendi Köyü'nde başlatılan beton santrali inşaatı köylüyü ayaklandırdı. Santralin kurulacağı arazide bir araya gelen köy halkı, tesis kurulması halinde Hatip Bükü mevkisinde 30 hanede yaşayan en az 120 kişinin sağlığının bozulacağını öne sürerek 'Beton santrali istemiyoruz' diye eylem yaptı.

ÇOCUKLAR HASTALANIR

Aliefendi Köyü Muhtarı Yusuf Apaydın, araziyi satın alan şirket tarafından beton santrali kurulması için çalışma başlatıldığını, ancak vatandaşların bu tesisin kurulmasına karşı olduğunu söyledi. Tarım arazisine beton santrali kurulmasına karşı olduğunu belirten Apaydın, "Buraya muz serası yapabilir veya başka bir ürün ekebilir. Kesinlikle beton santrali kurulmasına karşıyız. Burada yaşayanların ürünleri tozdan ve dumandan zarar görür, çocuklar hastalanır" dedi.

TESİSİ KURDURTMAYACAĞIZ

Köy halkından 70 yaşındaki Şerife Koçak ise, 45 yıldır yaşadığı topraklara tesis yapılmasını ve torunlarının bundan zarar görmesini istemediğini dile getirdi.

Köyün büyüklerinden Mazlume Çelik, "Burada 8 kardeşim yaşıyor. Evlerimiz ve bahçelerimiz var. Onlar buraya tesis yaparsa tarlalarımızı ekemeyiz. Çocuklarımız baba topraklarında yaşamaya devam edecek. Tesisi kurdurmayacağız" diye konuştu.

TOZDAN BIKTIK

Köy sakinlerinden 48 yaşındaki Süleyman Koçak ise 40 yıldır yaşadığı köyde taş ocaklarının da olduğunu ve çevredeki tozdan bıktığını söyledi.

Köylülere destek veren Aliefendi Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Rüştü Vural da şunları kaydetti:

"Çevreye ve doğaya zarar verilmemesi için muhtarımla birlikte köylülerimizin arkasındayız. Sivil toplum kuruluşu olarak bu tür yapılara karşıyız. Arazide tarım yapılmasına karşı değiliz. Hatta biz de yardımcı oluruz. Kurulacak beton santrali doğaya, içme suyuna, tarlalara ve çocuklara zarar verir."

Teoman ERİŞ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber