TOKİ ile ilgili Kanuna Sezer'den onay

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Mayıs 2006 20:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TOKİ tarafından yapılacak veya yaptırılacak her türlü inşaatla ilgili harçların; tarifelerin en az tutarı üzerinden alınmasını öngören 5492 sayılı kanuna Cumhurbaşkanı Sezer'den onay geldi.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, TOKİ tarafından yapılacak veya yaptırılacak her türlü inşaatla ilgili harçların; tarifelerin en az tutarı üzerinden alınmasını öngören 5492 sayılı ''Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun''u onayladı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, kanun yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderildi. Kanuna göre, TOKİ tarafından yapılacak veya yaptırılacak her türlü inşaatla ilgili çeşitli harçlar; tarifelerin en az tutarı üzerinden alınacak. Harçların dışında ne ad altında olursa olsun başka bir bedel alınmayacak.

Belediyeler, bu yapılarla ilgili yapı kullanma izin belgesi müracaatları üzerine, TOKİ Başkanlığı tarafından geçici kabulün yapılmış olması kaydıyla, başka belge aranmaksızın 15 gün içinde yapı kullanma izin belgesi verecek. TOKİ Başkanlığı'na 40 kadro tahsis edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber